Lummer-konge sættes i forbindelse med mafia
Det svenske kongehus har ikke selv ønsket at kommentere på beskyldningerne. Foto: Scanpix Denmark, Jens Nørgaard Larsen
Ifølge hidtil hemmeligholdte oplysninger fremgår det, at den svenske kong Carl Gustaf ville betale mafia for at tie om pinlige natklub besøg

Den svenske avis Aftonbladet er kommet i besiddelse af hemmelige båndoptagelses, hvor det fremgår, at den svenske konge kendte til nedtysning af de skandaler, der er beskrevet i bogen Den modvillige monark.

Ifølge en svensk kriminolog har kongen et alvorligt troværdighedsproblem

"At kongen kendte til kontakter med kriminelle er helt uacceptabelt, og at han ikke ønsker at kommentere på oplysningerne er bemærkelsesværdigt," siger kriminolog Ulf Bjereld til avisen.

Kong Carl Gustaf har ellers hidtil pure benægtet, at han har kendt til, at hans bedste ven, Anders Lettström, har haft kontakt med den svensk-serbiske mafia for at få natklubejer Mille Markovic til at holde tæt med kongens kække besøg på den lidt lyssky klub.

Men lørdag offentliggjorde avisen så lydoptagelser, der viser, at Lettström refererede direkte til kongen, når han mødtes med de to mellemmænd i sagen, Milan Sevo og Daniel Webb.

"Efter vores møde på Kungsholmen talte jeg med kongen om aftenen. Jeg sagde, at du havde fortalt mig, at Mille (Markovic, red.) havde sagt, at han var villig til at benægte (påstandene), og at han ville have penge for det. De vidste ikke hvor meget, men du troede, det var mellem en til to millioner kroner," kan man høre Lettström sige på optagelsen.

Det svenske kongehus har ikke selv ønsket at kommentere på beskyldningerne, skriver Aftonbladet.

Kilde: Aftonbladet