Lukkede institutioner koster kassen
I næste måned skal de københavnske børn spise deres frokost hjemme, da institutionerne holder ferielukket i to uger. Foto: Finn Frandsen / POLFOTO
Det skulle spare penge at lukke dagsinstitutionerne. Men ny undersøgelse viser derimod, det bliver dyrt.

Meningen er at spare penge. Men alligevel kommer det til at koste dyrt, når institutionerne holder lukket i sommerferien. Det skriver Politiken.

De fleste københavnske børneinstitutioner holder i næste måned ferielukket i to uger, fordi politikerne på den måde mener, de har skaffet næsten 10 millioner kroner til kommunekassen. Men regnestykket ser en del anderledes ud i institutionerne ifølge en undersøgelse foretaget af Politiken Research med svar fra 175 daginstitutionsledere ud af 464 mulige.

Mange af de københavnske institutioner regner nemlig med at bruge flere penge på vikarer før og efter de tvungne lukkeuger. Vuggestuer og børnehaver får dermed økonomisk underskud på grund af lukningen. Og næsten halvdelen siger, at de får eller forventer at få flere vikarudgifter end sidste sommer.

Leder af den integrerede institution Eventyrhaven i Valby Hanne Møller mener, at hun får behov for at hyre i alt ti vikarer for at holde personaletallet på et rimeligt niveau i de uger, der støder op til ferielukningen.

"Vi kommer til at bruge rigtig mange penge på vikarer, men det er ikke realistisk at vikardække 100 procent, så der bliver også tale om råpasning. Det bliver belastende".

Kilde: Politiken.dk