Lukas Graham taler ud om nedtur: "Jeg har skammet mig over det"

Lukas Graham oplevede for alvor vreden og skuffelsen, da han ikke modtog nogen priser til Grammy-showet.
Lukas Graham ankommer til det årlige Grammy Awardshow i Los Angeles, Californien den 12. februar 2017.
Lukas Graham ankommer til det årlige Grammy Awardshow i Los Angeles, Californien den 12. februar 2017. Foto: Scanpix/MARIO ANZUONI

Det er aldrig rart ikke at få den anerkendelse for sit arbejde, som man synes, man fortjener. Det mærkede forsangeren Lukas Forchhammer fra Lukas Graham også, da han sidste år så sine tre nominerede grammy’er passere forbi ham til verdens største prisuddelingsshow.

- Jeg havde lyst til at ødelægge hele lortet, siger Lukas Forchhammer i P1-programmet 'Det du frygter'.

Han havde ellers uddelt stående klapsalver til sangeringen Adele, da hun hapsede statuetten for næsen af danske Lukas Graham. Men bag ved klapsalverne spirede en utrolig vrede, ondskab, tomhed og afmagt, fortæller Lukas Forchammer. Efterfølgende var det skammen, han sad tilbage med.

- Jeg har skammet mig over det. Skammet mig over at sidde ved verdens største prisuddeling og ikke kunne nyde det, fordi vi ikke vandt.

- Det startede en kædereaktion i mig og en masse tanker om, hvornår det egentlig er, man skal nyde sin succes. Men lige der, var jeg bare vred, sur og bitter og det skaber simpelthen den her store konflikt inde i mig, fortsætter Lukas Forchhammer i DR-programmet.

Han ved godt, at det ikke er cool at sige det højt. At nogle nok vil tænkte ’utaknemmelige, arrogante idiot’, som han formulerer det i programmet.

Men midt i glimmer og sangstjernerne blev ydmygheden opslugt af en graverende bitterhed. Han forstod ikke, hvordan sangeringen Adele kunne vinde den pris, han var nomineret til, når han selv mente, at hans egen sang ’7 years’ var langt bedre end Adeles 'Hello'.

- Det er den der dybt siddende følelse af uretfærdighed, hvor faktum er, at alle kan ikke vinde. Men alle, der sad som nominerede i salen den aften, var jo fucking vindere, siger Lukas Forchhammer.

Han har i dag valgt at se nederlaget som en anledning til at arbejde endnu hårdere for en dag at komme op på scenen og tage imod prisen. 

- Og næste gang, når jeg står deroppe, så skal jeg jo ikke sige: Åh, jeg er så lykkelig lige nu. Så skal jeg sige: Hvor har jeg været lykkelig på vejen op til den her scene. Og det er det, der er vigtigt at holde fast i, siger Lukas Forchhammer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.