Lufthavnens sikkerhedskrav er ubrugelige
Vi må ikke længere have flydende væsker i håndbagagen, og køerne ved lufthavnens sikkerhedstjek er blevet uendeligt lange. Men det har slet ikke nogen effekt .

Nu, hvor vi har fået 11. september på afstand, må vi erkende, at terroristerne har vundet kampen om at skræmme civilbefolkningerne verden over. Det er åbenlyst, at millioner af mennesker hver dag mærker de skærpede sikkerhedskrav, og mange forstår slet ikke meningen med de sikkerhedscheck, der foretages rundt omkring i verdens rejseknudepunkter.

Meningsløse regler

Det at rejse på tværs af verdens grænser, det at hele verden lå åben for alle, det at flytrafikken fik en helt ny æra, og det at lavprissektoren inden for flyindustrien fik mulighed for at blomstre burde give verdens befolkning en ny form for frihed.

Men i stedet er vi blevet stærkt begrænsede og sat tilbage i tiden, alene fordi terrorister igen og igen forsøger at angribe civilbefolkninger, og fordi myndighederne verden over ikke forstår at administrere regler og nye tiltag, som kunne være med til at skærpe sikkerheden for flyrejsende.

I stedet vælger de globale myndigheder at indføre regler og stramninger for flyrejsende, som INGEN forstår meningen og formålet med. Vi skal nu udstille vores privatliv ved at samle toiletartikler i en autoriseret plastikpose og fremvise vores hygiejniske formåen foran de sikkerhedsfolk, som verden over har svært ved at håndtere de regler, som fortvivlede myndigheder har fremsat i frustration og desperation for at vise handlekraft og mod.

Ikke mere sikkerhed

Skulle vores deodorant være mere sikker, fordi vi placerer den i en autoriseret pose, som kan åbnes undervejs, og som alene giver yderligere besværligheder på rejsen? Det er en narresut at tro, at vi med de regler, der er indført efter 6. november 2006, skulle kunne føle os mere sikre ved en flyrejse.

Der er alene skabt frygt og utryghed for de flyrejsende om, hvad man kan og må på sin vej ud i verden.

Vi er til grin ? det er åbenlyst! Vi ved ikke, om vores vandflaske eller vores duty free-køb konfiskeres på vores vej ud i verden, og ikke mindst: Vi forstår ikke hvorfor. Vi forstår ikke, hvorfor vi skal sikkerhedstjekkes, når vi står af et fly, når vi inden ombordstigningen har været kontrolleret i alle ender og kanter, vi måber over hvorfor vi det ene sted skal smide sko, bælter og næsten afklæde os, mens vi andre steder glider gennem uden at udløse et bip i den nye teknologiske verden.

Vi må handle nu

Ja, verden er blevet forandret efter 11. september, men nu er det på tide, at ansvarlige folk verden over sætter sig sammen og aftaler, hvad der er ret og rimeligt at udsætte flyrejsende for. De skærpede regler og sikkerhedskrav, der er indført siden den famøse terrorkatastrofe, rammer 99,999% af alle mennesker, som i god tro rejser ud i verden for at opleve, for at løse forretningsmæssige opgaver eller for at udnytte den frihed, som et moderne samfund må sikre for den enkelte.

I stedet straffer vi de fleste for at sikre, at terroristerne ikke får den sejr, som jeg føler, de alligevel har fået, ved at myndighederne stiller nye, urimelige krav til de ærlige mennesker, der hver dag rejser ud for at udføre job eller nyde livet.

Handling er påkrævet! Vi må kræve, at myndighederne verden over sætter sig sammen og træffer nogle fornuftige beslutninger. Det kræver, at vi tør tage hul på en dialog omkring løsningsmodeller, der alene fremmer sikkerheden og ikke latterliggør passagerne og den sikkerhed, som vi alle forstår er nødvendig.

Kom politikere: Tag bolden op, stil krav, og inviter til dialog omkring dette emne.