Luciaoptog i silende regn
Tradition ? Københavns største Lucia-optog bevægede sig i aftes som en smuk, hvid slange gennem Tivolis gader

109 piger og drenge fra forskellige københavnske kirkekor dannede i aftes et smukt luciaoptog, formentlig det største i København, da de slangede sig gennem Tivolis smalle gader.
Trods silende regn tog børnene det meget pænt. Også selvom arrangementet trak ud.
Lucia-optoget begyndte klokken 18.00 fra Slotspladsen, og bevægede sig derefter rundt i det meste af Haven.

Trætte arme

Ved hovedindgangen gjorde de holdt og sang Dejlig er den himmelblå og Et barn er født , mens korleder Lis Vorbeck fra Frederiksberg Kirkes Børne- og ungdomskor ivrigt gestikulerede og sang med af lungernes fulde kraft.
Derefter bevægede de sig tilbage mod slotspladsen igen, men her var børnene også ved at være godt trætte i armene efter at have båret rundt på deres små, hvide lys i over 45 minutter.
»Op med armene, op med armene,« kommanderede Lis Vorbeck, men også det tog de små purke med et smil.
Skikken med luciaoptog og luciabrud er importeret fra Sverige under Anden Verdenskrig med meget aktiv medvirken fra Foreningen Norden.
Det første danske luciaarrangement blev ifølge historie-online.dk afholdt i 1944 på foranledning af journalisten H.T. Meyer fra ?Week-End?. Der blev arrangeret en luciafest, som efter svensk forbillede formede sig som en skønhedskonkurrence, hvor ugebladets læsere kunne stemme på, hvem der skulle være luciabrud.