Lucena spiller højt spil
Fodbold · Esbjergs midtbanespiller Jerry Lucena regner med at blive i superligaklubben Esbjerg, til kontrakten udløber til sommer

Jerry Lucena er villig til at spille højt spil i jagten på en udenlandsk kontrakt. Derfor har Esbjergs 26-årige midtbanespiller for længst meldt ud, at han ikke forlænger sin kontrakt med superligaklubben, der udløber til sommer. Flere danske klubber har vist interesse i at hente ham allerede nu, men Lucena vil vente og se, hvad der byder sig til i løbet af foråret.

Til sommer er han gratis og derfor mere attraktiv. Derfor skulle han gerne befinde sig under sydlige himmelstrøg efter sommerferien.

»Jeg vil godt have så mange muligheder som muligt, og derfor har jeg ikke lyst til at sætte min underskrift noget sted før til sommer. På den måde tror jeg, at mine muligheder for at komme til udlandet bliver bedre,« siger Jerry Lucena.

Trænger til forandring

Selvom Lucena er fri til at forhandle med interesserede klubber, er interessen fra udlandet endnu ikke konkret, fortæller han.

Skulle udlandsopholdet glippe, vil udsigten til at skulle fortsætte endnu nogle sæsoner i Superligaen ikke slå midtbanespilleren ud. Men i så fald bliver det næppe i Esbjerg, hvor han har spillet hele karrieren.

»Jeg har brug for noget luftforandring, så jeg kunne forestille mig, det ville blive en anden dansk klub. Jeg har spillet i Esbjerg, siden jeg var fem år,« siger Lucena, der har spillet 237 kampe for Esbjergs bedste mandskab og blev kåret som årets spiller i klubben sidste sæson. Es­bjerg har allerede hentet Lucenas direkte afløser i form af den 27-årige svensker Jonas Bjurström, som er kommet til fra Trelleborg.