Louises mand optog lån med hendes NemID: Jeg var gift med en fremmed
Sidste år blev der anmeldt 44.550 tilfælde af bedrageri. Foto: Jonas Vandall Ørtvig/Ritzau Scanpix (arkiv)
Det Kriminalpræventive Råd har ikke tidligere hørt om svindel med en ægtefælles NemID. Antallet af anmeldelser om bedrageri er mere end seksdoblet de seneste ti år.

26-årige Louise Møller fra Tønder er ved at blive skilt fra sin mand, som hun mødte i 2017 og nåede at være gift med i to en halv måned.

Og der er en god grund til det korte ægteskab. Hun har nemlig anmeldt manden til politiet for at svindle med hendes NemID.

Det skriver JydskeVestkysten.

- Det var ikke bare en fremmed, der flyttede ind. Jeg blev gift med en fremmed, erkender en ærlig og lamslået Louise Møller overfor avisen.

Optog lån med hendes NemID

Den 28. marts opdagede hun, at hendes mand havde afluret hendes kode til NemID. Hun opdagede samtidig, at hendes NemID var misbrugt til at optage mindst fire kviklån i hendes navn.

I alt har hendes mand erkendt at have optaget lån med en samlet gæld på 25.437 kroner. Pengene er brugt til blandt andet en bærbar computer og en scooter, og det første lån blev optaget kun 48 timer efter parret blev gift 24. januar i år.

Pengene var overført til hendes mands konto. Og hun kendte ikke til lånene, fortæller hun til JydskeVestkysten.

Aldrig hørt det før

Jon Elbek, analytiker hos Det Kriminalpræventive Råd, har ikke tidligere hørt om svindel med en ægtefælles NemID:

- Det mest almindelige er, at det er enkelte oplysninger, der misbruges. De økonomiske tab dækker forsikringen eller banken som regel for, men den psykiske del, kan man ikke få erstatning for, og det kan opleves meget ubehageligt og grænseoverskridende for den enkelte, siger han.

Ifølge JydskeVestkysten viser tal fra Danmarks Statistik, at antallet af anmeldelser om bedrageri er mere end seksdoblet de seneste ti år.

Sidste år blev der anmeldt 44.550 tilfælde af bedrageri. I 2007 var tallet 7.053.