Louise Wolff: Det perfekte parforhold findes ikke
- Kærligheden kan også få en til at ændre fokus og slappe mere af, siger Louise Wolff. Scanpix
Vi har set hende som indtagende vært i et hav af tv-programmer. Her fortæller hun til SØNDAG om, hvad hendes 36-årige liv har lært hende om at være kvinde, om mænd og ikke mindst om kærlighed.

Louise Wolff er en kvindelig frontfigur med stærke holdninger. En af de diskussioner, hun gerne tager, er den om, at kvinder alt for ofte lader sig styre af at ville være perfekte i andres øjne.

For et stykke tid siden læste hun den engelske feminist Caitlin Morans bog »Kunsten at være kvinde«, og den ramte lige ned i et ømt punkt hos hende selv.

’Jeg kunne i den grad genkende min egen forfængelighed og lyst til at gøre alting så godt, så godt. Det her med, at man bliver enormt optaget af, at bukserne strammer efter jul, og at man derfor tvinger sig selv ud at løbe flere gange, end man har lyst til. Caitlin Moran fik mig til at spørge mig selv, hvorfor jeg bruger så mange kræfter på at halse rundt efter nogle fjollede idealer og opstiller alle mulige regler for mig selv, som gør mig sur. Jeg tror godt, vi kan lære noget af mændene på det punkt. De er bedre til at slappe af og koncentrere sig om at have det sjovt,’ siger hun til SØNDAG.

Dorthe Kollo fortryder mest sit ægteskab med Just. Læs her hvorfor

Ændret fokus

Kærligheden kan også få en til at ændre fokus og slappe mere af, siger hun blødt halvvejs inde i samtalen.

I et halvt år nu har hun været sammen med Jonas, der er lysdesigner.

’Jeg elsker at have en som ham at dele hverdagen med. Det er dejligt efter en dag på arbejde at kunne komme hjem og blive mødt af en, der er så glad for at se mig. Vi kan godt lide at lave mad sammen og undervejs snakke om det, der er sket os i løbet af dagen. Fordi vi begge to tit arbejder på skæve tidspunkter, kan vi også indimellem holde weekend på en tirsdag og slappe af sammen, mens folk render travle rundt uden for vores vinduer. Det er en helt speciel fornemmelse, som vi nyder,’ siger hun til SØNDAG.

Jonas beskriver hun som typen, der er nem at omgås og har et lyst sind.

’Det sætter jeg utrolig stor pris på. Blandt mine venner er jeg kendt for altid at sige: »Skal vi ikke bare have det lidt rart.« Jeg ved ikke noget bedre end at forkæle mig selv ved at se en god film sammen med Jonas eller at gå med ham og nogle venner ud at spise på en god restaurant,’ siger hun til SØNDAG.

Michéle Bellaiche: Jeg blev ikke skilt, fordi jeg kedede mig. Læs interviewet her

Nissen flytter ofte med

Men hvad har hendes liv lært hende om mænd og kærlighed? Det tænker hun lidt over, før hun svarer:

’Jeg har i hvert fald lært, at de ting, der er galt i ens parforhold, ikke nødvendigvis er løst, fordi man finder en ny kæreste. Nissen flytter ofte med. Det perfekte parforhold findes ikke, og hvis det gjorde, kender jeg også mig selv godt nok til at vide, at jeg ville kede mig til døde i det. Tidligere har jeg nok haft en tendens til at flygte, når jeg syntes, det blev for besværligt. Jeg holder stadig fast i, at der skal være flest af de glade dage, men jeg er blevet bedre til at se på problemer som noget, der kan løses. I dag ved jeg, at det er virkelig dumt at placere sig i hver sin skyttegrav og holde på hver sit,’ siger hun til SØNDAG.

Af SØNDAG, redigeret af Louise Aarkrog, webredaktionen