Lottovinder brugte 9 mio. på sin begravelse

Verden
Christine og Colin Weir i 2011 med den største lotto-check nogensinde udstedt i England. (Foto: Scanpix)

Der var ikke sparet på noget, da Colin Weir tog herfra.

Når man nu har vundet den største lottogevinst i England nogensinde og er en gavmild og generøs mand, så skulle pokker stå i det, hvis man fedtede med sin egen begravelse.

Det gjorde Colin Weir heller ikke, da han for nyligt blev begravet. Der var fest bagefter, havde han sørget for, inden sin død som sin sidste vilje. Således blev der serveret hummer, trøffelsuppe, store bøffer, vilde desserter og det hele skyllet ned med Krug årgangschampagner,  de dyreste vine fra Bordeaux og kostbare portvine. Gravøls-festen, som kostede rundt regnet en mio. Pund (8.8 mio. kroner) var kun for hans venner og medlemmer af den lokale fodboldklub, som den gavmilde mand havde postet millioner i, siden han og – nu ekskone – vandt knap 1.5 milliarder kroner i 2011.

Begravelsen var både højtidelig og senere meget festlig. Foto: Scanpix

Colin Weirs ekskone, familien og hendes nye mand holdt deres egen beskedne gravøl efter kisten var kommet i jorden, for Colin, som døde efter kort tids sygdom af nyresvigt, havde ønsket det sådan.

Livet vendt på hovedet

Hvordan forholder man sig som to lønmodtagere fra middelklassen til pludseligt at blive rigere end både Ringo Starr og Tom Jones fra den ene dag til den anden? Colin og Christine Weir, som arbejdede som hhv. tv-kameramand og sygeplejerske, beholdt begge deres ben på jorden.

De købte først et forholdsvist beskedent hus til 7 mio. kroner i den pænere del af deres skotske hjemby Largs. Senere opgraderede de dog og købte byens største og dyreste drømmehus til 30 mio. kroner.

Champagnen sprang – også i parrets liv efterfølgende, selv om de blev skilt, var de hinandens bedste venner. Foto: Scanpix

Parret har to voksne børn, som ligesom deres forældre er gavmilde og meget afholdte i den skotske by. Colin og Christine blev skilt efter nogle år, men bevarede deres venskab.

Udover at give millioner til den lokale fodboldklub, gav Colin Weir også millioner til det skotske uafhængighedsparti SNP's kampagner. Ægteparret stiftede et par år efter gevinsten The Weir Charitable Trust, som er en fond, der hvert år støtter både mindre bemidlede unge, ældre syge og flere andre godgørende formål.

Så det var vel undt for den gode Colin Weir at give den ekstra gas og afholde byens nok mest ekstravagante og festlige gravøl nogensinde.

 

Nyheder

Ryanair-boss:

Muslimske mænd er

den største risiko