London-borgere taber strid om OL-missiler
Nervøse englændere skal vænne sig til tanken om jord-til-luft-missiler på deres hustage under sommerens OL.

Det britiske militær må gerne placere antiluftskyts på toppen af en boligblok i det østlige London for at afskrække terrorister fra at angribe millionbyen under sommerens OL.

Det har en domstolen High Court bestemt tirsdag.

Dermed vendes tommelfingeren nedad for de bekymrede beboere i den 17 etager høje ejendom, der er gået rettens vej for at sætte en stopper for luft-til-jord-missilerne på deres hustag.

De frygter, at forsvarsværket vil gøre deres boligkompleks til mål for terrorangreb.

- De har en fuldt ud retfærdiggjort frygt for, at installationen af missilsystemer på taget af bygningen forøger risikoen for, at selve bygningen kan komme i fokus for terrorangreb, sagde advokaten Marc Williers mandag, som repræsenterer beboerne.

Ifølge det britiske forsvarsministerium udgør den militære installation på hustaget dog ingen særlig trussel mod boligblokken, og placeringen af missilerne er både "legitim og proportionel", lyder det.

Det har retten nu givet myndighederne medhold i under tirsdagens juridiske høring i High Court.

Forsvaret vil placere missilsystemer seks forskellige steder i London under det kommende OL som et "kraftigt afskrækkende" middel mod terrorangreb fra luften.

Forsvarsministeriet siger, at jord-til-luft-missilerne kun vil blive anvendt på "konkrete ordrer fra de højeste niveauer af regeringen som svar på bekræftede og ekstreme sikkerhedstrusler".

Antiluftskyts-missiler er tidligere blevet installeret til forsvarsbrug ved olympiader både før og efter terrorangrebene den 11. september i New York, men også ved det årlige økonomiske forum i Davos i de schweiziske alper.

Flere end 40.000 sikkerhedsfolk kommer på arbejde i London for at sikre, at alting går efter planen til sportsbegivenhederne, der begynder i slutningen af juli.

/ritzau/Reuters