Lomborg gjort til grin på amerikansk tv
Forsker og klimaskeptikeren Bjørn Lomborg er tidligere blevet interviewet på amerikansk tv af den kendte CNN-vært Larry King. Foto: CNN
Klimaforsker Bjørn Lomborg er blevet en del af den politiske debat i USA. Organisation hænger ham ud for ikke at være videnskabsmand.

Han er kendt som en kontroversiel klimaskeptiker, og i disse dag har det ført til, at Bjørn Lomborg befinder sig midt i en ophedede politisk debat i USA om - el-pærer.

Republikanerne hævder nemlig, at præsident Obama og hans regering vil forbyde de gammeldags pærer til fordel for lavenergipærer. Det skriver B.T.

I den forbindelse inviterede den konservative tv-station Fox News i søndags den kendte klimaskeptiker i studiet for at høre om danskerens syn på sagen.

Den Murdoch-kritiske medieorganisation Media Matters benyttede herefter lejligheden til at gå i kødet på Lomborg og Fox News.

Det skete med påstanden om, at det er forfejlet at kalde Lomborg for en videnskabsmand.

"Lomborg (...) er ikke en videnskabsmand, men en adjungeret professor på en business skole, og han har en Ph.D. i politisk videnskab," lød kritikken.

Media Matters angriber videre Bjørn Lomborg for at kalde sig klimaforsker, da organisationen mener, at han udelukkende er politisk forsker og statistiker, og de tager deres miskreditering videre ved at konkludere:

"Fox's misidentifikation af Lomborg er bare det seneste bevis for hvor langt væk, Fox befinder sig fra den videnskabelige verden."

Se videoen med Lomborg på Fox News HER.

Kilde: B.T.