Lolland Kommune Lolland Kommune optimerer muligheden for flexbolig
Klima-, Miljø- og Teknikudvalget har på møde den 3. februar godkendt den nye rammepolitik for Lolland Kommunes flexboligordning. Den nye ramme udnytter lovgivningen til det yderste, og gør dermed flexboligmarkedet i kommunen så attraktivt som muligt.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Konkret betyder den nye politik, som træder i kraft øjeblikkeligt, bl.a.:

at samtykke til flexbolig fremadrettet følger boligen fremfor ejeren

at man frit kan veksle mellem anvendelse af ens bolig til fritids- eller helårsbeboelse

at det bliver nemmere at foretage til- og ombygninger af ens flexbolig, og

at sagsbehandlingen gøres så hurtig og smidig som muligt.

Formand for udvalget Henrik Høegh fortæller om liberaliseringen af kommunens flexboligregler:

"Allerede i dag oplever vi stor efterspørgsel efter flexboliger. Den udvikling vil vi selvfølgelig fremme, så endnu flere finder deres nye drømmehus her i kommunen. Det er til glæde for alle parter. For vores vedkommende bidrager det til vækst, liv og udvikling, og de nye boligejere får opfyldt deres drømme om natur, fred og ro fra hverdagens stress og jag, aktiv fritid eller noget helt fjerde. Drømmene og motiverne kan være mange, men vi kan opfylde dem", siger Henrik Høegh.

Lolland Kommune hører allerede i dag til blandt de kommuner, hvor flexboliger er mest populære. Der er siden maj 2013 giver tilladelse til 143 flexbolig-ejere. Den efterspørgsel forventes at stige med de nye fleksible regler, som også vil omfatte de nuværende ejere, og som på alle måder vil gøre det nemmere, hvad enten du vil købe, sælge eller bo i flexbolig:

"Udover at vi har udbuddet af attraktive boliger under et par timers kørsel fra København, så er det ambitionen på alle måder at gøre det nemt og fleksibelt og købe og sælge flexbolig på Lolland. Fremover vil tilladelsen følge boligen og ikke ejeren, så kan du også nemmere sælge boligen videre, og du kan veksle mellem at bruge dit hus som flex- og helårsbeboelse".

"Hertil kommer, at vi også har trimmet kommunens sagsbehandling til det friere flexbolig-marked. Det betyder, at hvis du f.eks. søger om tilladelse til flexbolig, så vil du i de fleste tilfælde have et svar indenfor 48 timer, og hvis du bare er ude og køre en tur, og falder over en spændende bolig, så vil vi som oftest også kunne give dig en telefonisk vurdering af, om du vil kunne få tilladelse", slutter Henrik Høegh.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.