Lokalformand: Cekic-krise koster medlemmer
Straffen til Cekic er for hård og sender medlemmer væk, mener lokalformand. Cekic' egen formand er chokeret.

Det kommer til at koste SF dyrt, at Özlem Cekic i dag har mistet sine ordførerskaber. Det mener SF's lokalformand i Assens, Hans Glæsel.

Han er meget utilfreds med dagens gruppemøde i folketingsgruppen, hvor det er blevet besluttet at fratage Özlem Cekic hendes ordførerposter og fra oktober hendes post som formand for Folketingets Socialudvalg.

- Det er dybt skuffende, at et folketingsmedlem som fastholder SF's oprindelige politik, pludselig bliver ribbet for alle sine udtalelsesmuligheder, når hun rent faktisk taler SF's sag, siger Hans Glæsel til Ritzau og fortsætter:

- Det er et meget dårligt signal at sende til vores vælgere, som har meldt sig ind i SF, fordi de troede, at partiet havde en helt anden fordelingspolitik, end den borgerlige politik vi nu har overtaget.

Han mener straffen er alt for hård og frygter for partiets fremtid. I hans eget lokalområde har følgerne af partiets kurs på landsplan allerede haft alvorlige konsekvenser.

- Vi har det sidste år mistet 25 procent af vores medlemmer i Assens partiforening. Det er folk, der melder sig ud med beskeden om, at de er uenige i landspolitikken, fortæller lokalformanden.

Han erkender, at man skal respektere en vis gruppedisciplin, når man sidder i regering, men han forstår ikke, hvorfor der ikke kan være lidt højere til loftet.

Også formanden for Özlem Cekic' egen SF-lokalafdeling på Bispebjerg i København, Hans Daugaard, er rystet over folketingsgruppens beslutning om at fratage kredsens folketingskandidat sine ordførerskaber.

- Man kan da ikke straffe Özlem for, at nogle politikere i partiet fører en politik, der ikke er SF's politik. Jeg fatter det simpelthen ikke, siger Hans Daugaard til DR København.

/ritzau/