Løveunger skal videre til andre zooer eller aflives
Løveunger chippes og kønsbestemmes Zoologisk Have København chipper og kønsbestemmer seneste løvekuld. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Tre løveunger skal enten videre til andre zoologiske haver eller aflives, når de bliver kønsmodne.

Tre løveunger, der kom til verden i december, er torsdag blevet dyrlægetjekket og chipmærket i Zoologisk Have København.

Det skete, mens løvemor knurrede højlydt, da dyrlæge Carsten Grøndahl tog ungerne ud og stak en nål med en chip i dem.

De tre unger - to hunner og en han - kom til verden 13. december 2018.

De bliver hos forældrene, indtil de fylder halvandet år. Herefter skal de enten sendes videre til andre zoologiske haver eller aflives.

- Løveunger er typisk hos os halvandet år – samme alder, som løveunger har i naturen, når de forlader flokken, forklarer presse- og kommunikationsansvarlig Jacob Munkholm Hoeck, Zoologisk Have København.

- Derefter bliver nogle sendt ud til andre zoologiske haver, der har brug for dem og plads til dem. Hvis der ikke er nogen efterspørgsel fra andre zoologisk haver, kommer de på en overskudsliste, og så vil de blive aflivet.

Hovedstadens zoologiske have har en løvehan og to løvehunner.

Men det går ikke at lade ungerne vokse sig store hos forældrene, forklarer Jacob Munkholm Hoeck.

- Vi har ikke selv mulighed for at beholde ungerne, når først de bliver kønsmodne i toårsalderen.

- Det vil blive noget roderi og give voldsomme magtkampe, fordi vi risikerer, at ungerne vil søge at parre sig med deres forældre og deres søskende, forklarer han.

De næste tre-fire uger bliver ungerne hos deres mor i fødehulen. Når de første gang skal ud i anlægget, vil det være sammen med deres mor.

Senere skal de møde den anden hunløve, hendes to store unger fra november 2017 og løveflokkens han, der er far til alle ungerne.

/ritzau/

via Listen To News