Løst krudt i skudarmen kostede mod Sydkorea
Håndbolddamerne gjorde det svært for sig selv ved at score for lidt. Forsvaret stod godt, mener landstræner.

Landstræner Jan Pytlick ville meget gerne have stået med to sejre efter to kampe i den olympiske håndboldturnering, men der kom et sydkoreansk hold i vejen for den plan.

Eller også var det måske i virkeligheden det danske hold, der spændte ben for sig selv i mødet med asiaterne, der vandt 25-24. Det er i hvert fald Pytlick egen analyse.

- Jeg er træt af det. Jeg synes, vi selv smed det væk. Koreanerne var bedre end os i en periode, men det var vores egen skyld.

- Det var vores manglende scoringer, der afgjorde kampen. Jeg kan ikke rigtigt finde andre årsager, siger træneren.

Han har af samme grund det noget anstrengt med at juble over, at forsvaret rent faktisk spillede en udmærket kamp.

- Normalt ville de lave 30 mål imod os, men i dag lavede de kun 25. Hvis vi havde fulgt med, var de blevet meget mere stressede. Nu kom de ovenpå i stedet, og det er der, de er farligst, siger landstræneren.

Mens de fleste rød-hvide skytter havde løst krudt i skudarmen, var Pernille Larsen anderledes skarp. Viborg-spilleren kom først ind sent i kampen, men formåede alligevel at lave syv mål og blive dansk topscorer.

- Det var flot at springe sådan ind og være så skarp, siger Pytlick, som erkender, at han kunne have sat den lange venstreback ind noget tidligere.

- Det er klart, at nu har man et andet billede af tingene, og det tager jeg da med mig, siger han.

/ritzau/