Løsladt ægtepar: Taliban dræbte vores nyfødte barn

Efter fem år i fangenskab fortæller canadisk par, at gidseltagere fra Taliban har dræbt deres nyfødte datter.
Det canadisk-amerikanske par Caitlin Coleman og Joshua Boyle og deres tre børn vendte fredag tilbage til Canada, efter at de for fem år siden blev bortført under en rejse i Afghanistan.
Det canadisk-amerikanske par Caitlin Coleman og Joshua Boyle og deres tre børn vendte fredag tilbage til Canada, efter at de for fem år siden blev bortført under en rejse i Afghanistan. Foto: AFP

Det canadisk-amerikanske par Caitlin Coleman og Joshua Boyle og deres tre børn vendte fredag tilbage til Canada, efter at de for fem år siden blev bortført under en rejse i Afghanistan. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Da familien ankom til lufthavnen i den canadiske hovedstad Toronto, fortalte Joshua Boyle de fremmødte journalister, at parrets nyfødte datter blev myrdet under tilfangetagelsen.

Han fortalte også, at hans kone Caitlin Coleman var blevet voldtaget under tilfangetagelsen.

Parret har siden de blev bortført været tilbageholdt af Haqqani-netværket i Pakistan. Det var pakistanske soldater, som reddede familien i den nordvestlige del af landet nær den afghanske grænse.

- Haqqani-netværkets dumhed og ondskab i bortførelsen af en pilgrim blev kun overskygget af dumheden og ondskaben ved mordet på min lille datter, siger Boye til journalisterne

Han uddyber ikke mordet eller voldtægten, eller hvad han mener med "pilgrim". Han svarer heller ikke på spørgsmål fra pressen.

Caitlin Coleman var gravid, da parret blev taget til fange. Hun fødte sit første barn i fangenskab, og siden fødte hun yderligere tre børn.

Parret var i sommeren 2012 taget på en længere rejse. Den bragte dem til Rusland, Kasakhstan, Tadsjikistan, Kirgistan og derpå Afghanistan.

Caitlin Colemans forældre har fortalt, at de sidst hørte fra deres svigersøn 8. oktober 2012. Dengang ringede han dem op fra en internetcafé i en del af Afghanistan, som han beskrev som "usikker".

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.