Løkkes pensionsplan får hug: Lavtlønnede mister tusindvis af kroner
Lars Løkke Rasmussen lovede 2,4 mia. kr. til ældre lavtlønnedes pensionsproblemer – men bruger en del af pengene på at sænke skatten for topskattebetalere og unge. Foto: Scanpix/ Ida Guldbæk Arentsen
Der blev lovet 2,4 mia. kr. til ældre lavtlønnedes pensionsproblemer. Regeringen bruger dog en del af pengene på at sænke skatten for topskattebetalere og unge.

Løkke-regeringen vil give ekstra fradrag til højtuddannede og unge, men sosu-medarbejderen og industrimedarbejderen får derimod stort set ingen ekstra gevinst af regeringens pensionsudspil, lyder det fra pensions-sektoren. 

Det skriver finans.dk.

Professor ved Aarhus Universitet Torben M. Andersen, formand for den tidligere Pensionskommission, siger, at regeringens plan tager toppen af det såkaldte samspilsproblem, men at præcisionen halter. 

- Flere med høje pensionsopsparinger vil blive berettiget til offentlige ydelser, som de ikke har behov for. Og for de lavtlønnede er der klart stadig et incitamentsproblem til pensionsopsparing i en del af arbejdslivet, siger Torben M. Andersen til finans.dk.

Højtuddannede får mere

For at undgå at det skal koste danskerne penge at spare op til pension, fordi de bliver modregnet i offentlige ydelser - samspilsproblemet - vil regeringen indføre et nyt pensionsfradrag. Fradraget gør sig først gældende for indbetalinger på mindst 16.000 kr. årligt.

Det betyder ifølge pensionsselskabet for buschauffører og sosu-assistenter, Pensam, at højtuddannede vil få 2.300-4.600 kr. ud af fradraget eller 2,9-5,9 procent af indbetalingen.

For sosu-assistenten giver det 400-800 kr. mere årligt – eller 1,5 procent af pensionsindbetalingen.

- Problemet er, at fradraget først starter ved 16.000 kr. Det burde starte ved 0, siger direktør i Pensam, Torsten Fels.

Minister lytter til konstruktive forslag

Nok bliver folk med lav- og mellemindskomst stadig modregnet i offentlige ydelser, men det ekstra skattefradrag betyder, at alle ved indskud på 16.000-87.000 kr. på ratepension eller livrente kan trække 4 pct. fra op til 15 år før folkepensionen og 8 pct. de sidste 15 år.

Pensions-selskaberne vil have en mere målrettet løsning. Til det svarer finansminister Kristian Jensen (V), at regeringens udspil "afspejler ønsket om at håndtere samspilsproblemet og skal betragtes i sammenhæng med tilbagetrækningsaftalen fra juni samt de øvrige elementer i regeringens udspil til Jobreformens fase 2".

- Det udspil vil vi inden længe indlede forhandlinger om, og i den forbindelse er vi lydhøre over for alle konstruktive forslag, der måtte blive fremlagt. Drøftelserne af disse tager vi i forhandlingslokalet, siger Kristian Jensen.

 

via Listen To News