De slidte danskere Baglandet presser Løkke: Forskellig pensionsalder? Ja, tak!
Lars Løkke Rasmussen er ude af trit med kommunalt bagland. Foto: H.C. Gabelgaard/Ritzau Scanpix
Et flertal af Venstres byrådsmedlemmer bakker op om en differentieret pensionsalder. Ikke til at komme udenom for Løkke, mener kommentator.

Venstres top er kommet i strid intern modvind.

Et markant flertal af Venstres byrådsmedlemmer mener - i modsætning til regeringen - at pensionsalderen skal tage hensyn til, hvor mange år, man har været på arbejdsmarkedet. Det viser en rundspørge foretaget af Avisen.dk.

Det er Socialdemokratiet, der med et pensionsudspil har sat sagen på dagsordenen, og tirsdag tilsluttede Dansk Folkeparti sig ideen om differentieret pensionsalder.

39 procent af de lokale Venstre-politikere mener, at alle skal have ret til pension på samme tid, mens 55 procent siger ja til ideen om tidligere pension til dem, der kom tidligt ud på arbejdsmarkedet.

- En knægt, der er startet som 16-årig med at slæbe tagplader i al slags vejr, når sgu at betale skat mange gange, før ham der først træder ind på arbejdsmarkedet som 30-årig, siger landmand Elmer Jacobsen, der sidder i Næstved Byråd for Venstre.

På Christiansborg mener beskæftigelsesordfører Hans Andersen (V) imidlertid ikke, at der er brug for en differentieret pensionsalder. Det vigtige for ham er, at der bliver taget hånd om de nedslidte:

- Men det er meget svært at forholde sig til Mette Frederiksens gennemhullede forslag, som både mangler finansiering og ikke anviser konkret, hvem det handler om. Vi må bare konstatere, at Socialdemokraterne ikke ønsker at fremlægge konkret politik eller reel finansiering, som vælgerne kan forholde sig til, siger Hans Andersen (V) i et skriftligt svar.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er imidlertid klar til at lytte til partiernes ideer og stillede tirsdag i udsigt, at han vil indkalde til møde:

- Vi indkalder partierne til et møde, og så må vi bede dem om at gøre sig klar til det møde. Hvad er det præcis for nogle forslag, de har? Hvordan skal de finansieres? Hvad tænker de om det, spørger Løkke.

Tallene fra Venstres bagland er opsigtsvækkende, mener politisk kommentator og "Besserwisser" på TV2 News, Hans Engell:

- De viser, at diffentieret pensionsalder er en populær sag langt ind i Venstre. Og at man lokalt ser mindre finansministerielt på sagen end Kristian Jensen, siger Hans Engell.

- Danskernes gennemsnitsalder stiger, og flere bliver sundere og arbejder længere, men vi er nu nået til det punkt, hvor man kan se, at det gælder for nogle, men ikke for alle. Man kan komme rigtig galt afsted med at bruge gennemsnitstal i forbindelse med velfærdsstramninger. Der er forskel på livet som Djøf'er og som slagteriarbejder, siger Hans Engell.

Diffentieret pensionsalder er en populær sag langt ind i Venstre, siger politisk kommentator Hans Engell. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

I sidste uge afviste finansminister Kristian Jensen (V) det socialdemokratiske udspil og henviste til, at det var lige så uholdbart som S-SFs tidligere "12-minutters plan". Siden har Dansk Folkeparti erklæret sig villig til at forhandle differentieret pensionsalder med Socialdemokratiet.

- Nu er Kristian Jensen sakset mellem Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Venstres eget bagland. Det er der ikke meget perspektiv i. Når Løkke nu siger, at han er klar til at lytte til konkrete forslag fra partierne, viser det, at han har mere forstand på politik end Kristian Jensen, siger Hans Engell.

via Listen To News