Løkke og co. vil lette skatten på lystyachter: "En gave til Fritz og Poul-segmentet"
Hvor mange 5.000 krone-sedler milliardæren Karsten Ree vil kunne spare på sin lystyacht vides ikke. På billedet ses Karsten Rees hustru Janni om bord på hans yacht i 2015. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix (arkiv)
Afgiftnedsættelse på lystbåde vil betyde 55 millioner kroner mindre i statskassen.

Hvis regeringen får sit finanslovforslag vedtaget, vil lystbådejere spare godt 5.000 kroner per million kroner, båden er forsikret for, skriver Ekstra Bladet.

Afgiftsnedsættelsen vil således betyde, at jo større en båd, jo større bliver besparelsen.

- Det er Liberal Alliances gave til Fritz og Poul-segmentet med dyre både i Vedbæk, Skovshoved og Rungsted, siger Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen, til avisen og henviser til de to fiktive overklasseløg fra satireprogrammet Rytteriet.

Ifølge Ekstra Bladet vil afgiftsnedsættelsen betyde 55 millioner kroner mindre i statskassen.

Overfor Ekstra Bladet konstaterer Liberal Alliances finansordfører, Joachim B. Olsen, at er en "misundelsesafgift" og kalder afgiften for en "pjatafgift":

- Helt almindelige danskere, der har en lystbåd, blev pålagt en ekstra afgift under den tidligere regering. Vi stemte naturligvis imod den afgift, sammen med de øvrige borgerlige partier - herunder Dansk Folkeparti, siger Joachim B. Olsen og forklarer, at afgiften har haft den konsekvens, at bådejere har overvintret i Sverige, Tyskland og Holland for at slippe for at betale afgift.

Afgiften blev således vedtaget under den forrige regering. Med regeringens forslag rulles den tilbage til der, hvor den var i 2012.

via Listen To News