Løkke leger offentlig julemand
Flere offentligt ansatte bør få julegaver til jul, mens de, der slider mest, skal have mere i løn, mener indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Kun 20 procent af de offentligt ansatte har i år fået julepakker med bånd og sløjfe af chefen, mens hele 90 procent af de ansatte i de private sektor har pakket en julegave fra arbejdsgiveren op.

Det duer ikke med den forskelsbehandling, mener indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Han vil have det forhold ændret som et led i kampen for at tiltrække flere ansatte til den offentlige sektor som afløsere for de omkring 200.000 ansatte, der går på pension de kommende 10 år.

»Den offentlige sektor er ikke bedre end de, der er ansat i den, og julegaver er altså en måde at vise, at man værdsætter den ansattes indsats,« siger Lars Løkke Rasmussen til Frederiksborg Amts Avis,

Desuden mener ministeren også, at resultatløn og individuel påskønnelse bør bruges mere i det offentlige.

»Det kunne være spændende at give drifts- og afdelingsledere i det offentlige en løn, der er bundet op på, hvordan det faktisk går. Altså give den gode medarbejder lidt ekstra i løn og i højere grad gøre lønnen til et incitament. Vi kan lære noget af den private sektor på det område,« siger Lars Løkke Rasmussen til Frederiksborg Amts Avis,

Til foråret fremlægger regeringen et konkret forslag til den såkaldte kvalitetsreform af den offentlige sektor, og som vil omfatte forslag om julegaver og øget brug af resultatløn.