Løkke kopierede 11 år gammelt Al Gore-trick

Da statsministeren søndag aften var ude på en gåtur under partilederdebatten, undrede mange sig. Men det er ikke nyt trick i valgkampe.
Al Gore var vicepræsident under Bill Clinton. Senere blev han miljøaktivist og kendt for filmen "En ubekvem sandhed."
Al Gore var vicepræsident under Bill Clinton. Senere blev han miljøaktivist og kendt for filmen "En ubekvem sandhed." Foto: AP Photo/Susan Walsh / POLFOTO

Det virkede underligt på mange, da Lars Løkke søndag aften i partilederdebatten pludseligt brød med rundkredsen og gik hen til Helle Thorning-Schmidt (S).

"Han forsøger at gøre det, der i moderne politik, hedder en game changer - laver spillet om," sagde administrerende direktør i kommunikationsrådgivningsfirmaet GellMyden.Kiese, Peter Goll, i går til Deadline 22.30 på DR 2.

Men det er ikke sikkert, det var så pludseligt og impulsivt, som det virkede. Noget tyder på, at han hentede inspiration fra en 11 år gammel amerikansk valgkamp, hvor Al Gore, der var præsidentkandidat i 2000 og udfordrede daværende præsident George W. Bush.

Se klip her:

"Vi må gå ud fra, Lars Løkkes stab har ladet sig inspirere af dette her kneb, som før har vist sig at virke," uddyber Goll og fortæller, at Al Gore netop kom styrket ud af den pågældende debat med Bush.

Han endte dog i sidste ende med at tabe og Bush junior overtog præsidentembedet fra Bill Clinton.

Kilde: Deadline

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.