Løkke i afsløring før nytårstale: "Det bliver meget tungt at tale om"
- Det bliver meget tungt at tale om det i aften, for det kommer ikke af sig selv. Det kræver, at vi tør tage nogle beslutninger. Fordi vi kommer til at mangle hænder lige om lidt. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix/arkiv
Statsministeren ønskede godt nytår fra lejligheden i Nyhavn.

Fyrværkeriet føg om ørerne på statsministeren, da Lars Løkke Rasmussen (V) lidt efter midnat forlod festen i sin lejlighed i Nyhavn og trådte ud på altanen for at ønske godt nytår til sine følgere på Facebook.

Med butterfly, hvid skjorte og i festhumør sagde statsministeren blandt andet:

- Stemningen er god. Der er masser af fyrværkeri i baggrunden. Og jeg vil egentlig bare sige til jer alle sammen, at nu er det nu. Nu er det nytår.

Han forklarede også, at han snart skulle i seng, fordi han skulle forberede sig til den officielle nytårstale klokken 18.00 mandag aften. Han holder den i kontoret i Statsministeriet. 

Men efterfølgende løftede Lars Løkke Rasmussen faktisk lidt af sløret for, hvad han har tænkt sig at sige til danskerne hjemme i stuerne.

- Det, der er udfordringen her og nu, det er selvfølgelig at sørge for, at de gode tider varer ved. Det bliver meget tungt at tale om det i aften, for det kommer ikke af sig selv. Det kræver, at vi tør tage nogle beslutninger. Fordi vi kommer til at mangle hænder lige om lidt. Og enten skal vi selv tage hænderne op af lommen og arbejde noget mere os danskere – få nogle flere ud på arbejdsmarkedet. Og få de danskere, der arbejder, til at arbejde lidt mere.

- Det er derfor vi gerne vil lave skattereform. Det er derfor vi gerne vil følge kontanthjælpsloftet op med en målrettet skattelettelse til dem, der tjener mindst. Eller også skal vi – og måske er det et ’og’ – fortsat invitere dygtig udenlandsk arbejdskraft til Danmark. Det tror jeg, at vi skal, sagde statsministeren og fortsatte:

- Men det skal vi selvfølgelig gøre på en måde, hvor vi fortsat passer på Danmark. Derfor er det så vigtigt, at vi får lagt arm med de integrationsproblemer, vi har. For en udlænding er ikke bare en udlænding. Der er forskellige slags. Der er dem, der vil Danmark. Som kommer her, fordi de elsker vores land, vil vores værdier og vil leve deres liv her. De er velkomne. Og så er der dem, der vender ryggen til, og som i virkeligheden modarbejder vores gæstfrihed. Dem skal vi tage hårdere fat om, sagde Lars Løkke Rasmussen.

TV 2’s politiske redaktør, Anders Langballe, mener, at statsministeren helt bevidst røber dele af talen på Facebook.

- Det er vel et forsøg på igen - hvad han jo gør dygtigt - at bruge de sociale medier og sørge for at give sine følgere noget hele tiden, når han står der, som danskerne vel er flest ved midnatstid nytårsaften, og virker som om, at det har været en festlig aften, og holder noget, der kan minde om en alternativ nytårstale, siger han til tv2.dk.