Løkke: Fransk massakre fylder mig med afsky
Lars Løkke Ramussen fastslår, at også i Danmark står vi med alvorlige udfordringer i forhold til at bevare ytringsfriheden. Arkivfoto. Foto: OLUFSON JONAS/Polfoto
Også i Danmark findes kræfter, som forsøger at begrænse ytringsfriheden, siger Løkke efter angreb i Frankrig.

Ytringsfriheden skal beskyttes og forsvares.

Det er meldingen fra danske politikere på tværs af partiskel efter terrorangrebet på det franske satiriske ugeblad Charlie Hebdo, der foreløbig har kostet 12 mennesker livet.

- Det fylder mig med afsky og forfærdelse. Det er et angreb på selve fundamentet under vores frie samfund, ytringsfriheden. Mine første tanker går til de dræbte og deres pårørende, skriver Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Han fastslår samtidig, at også i Danmark står vi med alvorlige udfordringer i forhold til at bevare ytringsfriheden.

- Også i Danmark har vi desværre kræfter, der gerne vil omkalfatre vores samfund. Det må vi aldrig, aldrig give efter for, siger Lars Løkke Rasmussen.

Også Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, kalder det et angreb på demokratiet:

- Der er ikke ord, der kan beskrive hvor hæsligt det er, at der findes mennesker, der er så syge i hovedet, at de kan finde på at dræbe andre på grund af nogle tegninger.

- Det er et angreb på demokratiet og på alt det, som vores samfund er baseret på, nemlig retten til at tænke og tale frit, siger hun.

Samme melding kommer fra SF-formand Pia Olsen Dyhr, som på Twitter skriver om terrorangrebet:

- Ytringsfriheden skal altid beskyttes. Skyderiet i Paris er en krænkelse af det. Alvorligt og forfærdeligt.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, skriver på Twitter:

"Terrorangrebet i Paris er forfærdeligt. For de berørte og for alle, der vægter ytringsfrihed og demokrati højt. Mine tanker er i Paris".

Ligeledes på Twitter skriver De Radikales leder, Morten Østergaard:

"Vanvittigt, oprørende og dybt tragisk terrorangreb på Charlie Hebdo & Frankrig. Vi deler sorgen og står sammen i forsvar for ytringsfriheden".

/ritzau/
via Listen To News