Løkke: Afgørende at få langt flere flygtninge i job
Forud for trepartsforhandlingerne har regeringen erklæret, at det er målet, at hver anden flygtning skal i arbejde. Mødet torsdag eftermiddag er det første i trepartsforhandlingerne. Foto: Scanpix/arkiv
Flygtningestrømmen gør det nødvendigt at fokusere på integration i trepartsforhandlinger, siger Lars Løkke (V)

Det er helt centralt i trepartsforhandlingerne at fokusere på, hvordan flygtninge kan komme ud på arbejdsmarkedet.

Det fastslår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på et pressemøde i Statsministeriet efter et sættemøde med arbejdsmarkedets parter.

- Integrationen er indtil videre slået fejl. Derfor er det bydende nødvendigt, at vi finder nogle fremadrettede løsninger, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Alle, der kan, skal forsørge sig selv. Hvis hver anden flygtning kommer i arbejde - og det er ikke prangende - ville vi spare 2,5 milliarder, siger han.

Forud for trepartsforhandlingerne har regeringen erklæret, at det er målet, at hver anden flygtning skal i arbejde. Mødet torsdag eftermiddag er det første i trepartsforhandlingerne.

- Ikke bare mødte alle frem, men alle mødte også frem med et åbent sind. Derfor håber jeg, at mødet i dag bliver det første i en lang række, siger Lars Løkke Rasmussen efter mødet med arbejdsgivernes og fagbevægelsen repræsentanter.

KL's næstformand, Jacob Bundsgaard (S), der er borgmester i Aarhus, siger på pressemødet, at han er enig i, at der er brug for at finde løsninger på integrationen.

Men han er i tvivl, om de tiltag, der er lagt op til, er tilstrækkelige.

- Vi står over for så stor en udfordring, at vi ikke kan bruge de eksisterende løsninger. Man er nødt til at tænke nyt og måske skabe et brud, siger han.

- Den bekymring, vi kan have, er, om vi lægger ambitionsniveauet højt nok, når det handler om at få flygtninge i job.

Blandt de konkrete forslag, regeringen har lagt frem, er et kortere integrationsprogram. I dag er det tre år, men det skal kortes ned til ét år, har regeringen foreslået.

Samtidig stiller statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) både kommuner og virksomheder kontante belønninger i udsigt, hvis de får flygtninge i arbejde.

/ritzau/