Løhde: Jeg kan ikke afvise, at der bliver konflikt
- Det kræver bevægelse fra begge sider af bordet, og det ser svært ud på nuværende tidspunkt, og derfor kan jeg ikke afvise, at det ender med en konflikt, forklarede Sophie Løhde, da hun lørdag formiddag ankom til Forligsinstitutionen. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Innovationsminister Sophie Løhde (V) er ikke optimistisk forud for de afgørende forhandlinger i Forligsinstitutionen.

Forligsinstitutionen i København lægger lige nu lokaler til de afgørende forhandlinger, når topforhandlerne igen skal forsøge at nå til enighed om nye overenskomster.

Forligsmand Mette Christensen har indkaldt parterne på det statslige område til mødet, hvor innovationsminister Sophie Løhde (V) og de statsansattes topforhandler Flemming Vinther snart skal nå til enighed, hvis store dele af Danmark ikke skal kastes ud i storkonflikt. 

Sophie Løhde udtalte før de afgørende forhandlinger, at det i øjeblikket er opad bakke i overenskomstforhandlingerne-

- Det kræver bevægelse fra begge sider af bordet, og det ser svært ud på nuværende tidspunkt, og derfor kan jeg ikke afvise, at det ender med en konflikt, siger Sophie Løhde til TV2 News.

Venstre-politikeren forklarer foran Forligsinstitutionen, at hun lige fra overenskomstforhandlingernes begyndelse, er gået efter at lande en aftale, men at tiden nu er ved at løbe ud.

- Vi ønsker ikke en konflikt, men jeg skal ikke lægge skjul på, at det ser svært ud. Enhver kan kigge på uret og se, at vi nærmer os tirsdag, siger Sophie Løhde med henvisning til, at forligsmand Mette Christensens frist for at sikre en aftale mellem parterne udløber den 17. april.

Forligsmanden kan dog vælge at udskyde de varslede strejker og lockout igen i to uger - eller hun kan erkende, at parterne er så langt fra hinanden, at en storkonflikt er uundgåelig.

Fagforeninger har varslet strejke fra den 22. april, mens arbejdsgiverne har svaret igen med en lockout fra den 28. april.