Løhde: De offentligt ansatte opfatter mine ord helt forkert
Sophie Løhde har midt i de travle overenskomstforhandlinger, der fortsætter på lørdag i Forligsinstitutionen, sat sig til tasterne for at skrive en kronik i Politiken. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
- Der er ingen grund til at miskreditere og nærmest dæmonisere hinanden, lyder det fra Innovationsminister Sophie Løhde.

Innovationsminister Sophie Løhde (V) skriver i en kronik i Politiken, at hun ærgrer sig over, at flere offentligt ansatte har en oplevelse af, at hun ikke anerkender og værdsætter deres indsats, men udstiller dem som mennesker, der kun vil tage og ikke give.

- Det har nemlig på ingen måde været min hensigt. Og jeg er da om nogen ked af, at mine ord er blevet opfattet på den her helt skæve måde, skriver Sophie Løhde.

Venstre-ministeren slår samtidig fast, at hun har "den allerstørste respekt" for de mange danskere, der arbejder i den offentlige sektor.

Når Sophie Løhde har talt om, at man i en forhandlingsituation både skal give og tage, så hænger det sammen med, at hun som topforhandler for de statslige efter sammenbruddet i overenskomstforhandlingerne appellerede til, at de øvrige topforhandlere kom tilbage til forhandlingsbordet med en større vilje til at gå på kompromis, lyder et af hendes budskaber i kronikken.

Samtidig kalder den 34-årige minister det for "højest besynderligt", at Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU) uden varsel forlod forhandlingerne i Finansministeriet i en sen nattetime. Efterfølgende afviste forhandlerne at mødes igen for at drøfte en række nye muligheder i forbindelse med forhandlingerne, skriver Sophie Løhde i Politiken.

Hun afslutter sin kronik med en opfordring til, at debatten om de igangværende overenskomstforhandlinger foregår på en saglig måde.

- Det er helt fair, at vi er uenige, men der er ingen grund til at miskreditere og nærmest dæmonisere hinanden. For vi har et meget stort fælles ansvar for, at det i sidste ende lykkes at indgå en overenskomstaftale, skriver Sophie Løhde, der forklarer, at hun gør sit yderste for at sikre en ny overenskomstaftale.