Løbsrekord står atter for fald i Copenhagen Marathon

Sport
Henry Sugut er blandt favoritterne i søndagens Copenhagen Marathon. (Foto: Foto: Alexander Klein/AFP)

Julius Ndiritu Karinganys rekord fra sidste års Copenhagen Marathon kan meget vel blive slået søndag.

Historiens stærkeste elitefelt står søndag klar i Danmarks hovedstad, når den 38. udgave af Copenhagen Marathon løbes i Københavns gader.

Sådan beskriver arrangøren selv feltet på sin hjemmeside.

Dermed gør man sig forhåbninger om løbsrekorder hos både mændene og kvinderne.

I 2017-udgaven satte Julius Ndiritu Karingany rekord med tiden 2 timer, 12 minutter og 10 sekunder. Dermed slog han rekorden, der havde stået i 30 år.

Men i år er feltet altså endnu stærkere. Ud over sidste års vinder stiller tre løbere til start med en personlig rekord hurtigere end den nuværende løbsrekord.

Størst er forventningerne til kenyaneren Henry Sugut og Abraham Girma fra Etiopien.

- Det er to løbere, som tidligere har løbet under 2 timer og 7 minutter, og så hurtige løbere har vi aldrig nogensinde haft til start ved Copenhagen Marathon, siger Henrik Paulsen, der er sportschef i Sparta Atletik.

- Ud fra de tilbagemeldinger jeg har fået fra deres managers, så er de begge i form til at løbe under 2 timer og 10 minutter.

- Ud over at være ny løbsrekord vil det også være den hurtigste tid, der nogensinde er løbet på dansk grund, så det håber og tror vi på, siger han.

Kvindefeltet er også historisk stærkt, og her er der især store forventninger til Sylvia Kiberenge, der træner i Sparta.

I Frankfurt sidste år løb hun i tiden 2 timer, 29 minutter og 9 sekunder, og løbsrekorden i København lyder 2 timer, 30 minutter og 51 sekunder.

- Hun er det største maratontalent, vi nogensinde har haft i Sparta, og hun har meldt ud, at hun er i rigtig god form, og at hun satser på at slå den nuværende løbsrekord.

De cirka 10.000 deltagere sendes ud på den godt 42 kilometer lange rute søndag klokken 09.30.

/ritzau/
Nyheder

Ældre ægtepar for vild

i en uge:

Levede af bær og

muddervand