Løbet er kørt for Frederik og co. Må opgive Royal Run

Kongelige
Årets Royal Run er ligesom så mange andre store begivenheder blevet aflyst på grund af corona (Foto: Ritzau Scanpix)

Årets udgave af Royal Run er aflyst. Arrangørerne satser i stedet på 2021.

Kronprins Frederik og arrangørerne af Royal Run har opgivet at gennemføre den store landsdækkende løbefest i 2020. 

På grund af corona blev dette års Royal Run i første omgang udsat til efter sommer, men nu har en enig styregruppe besluttet at aflyse Royal Run 2020.

- Vores vigtigste opgave er at sikre alle deltageres sikkerhed og sundhed, og vi mener ikke, at det er realistisk og forsvarligt at samle så mange mennesker til Royal Run efter sommer. Det er ærgerligt, for vi er mange, der havde håbet på og glædet os til, at det kunne være muligt at mødes til en stor fællesskabsfest i løbeskoene, siger DIF-direktør Morten Mølholm på vegne af Royal Runs styregruppe.

Royal Run har været afviklet i 2018 og 2019. Sidste år deltog flere end 80.000 personer. 

Sidste år deltog 80.000 mennesker i det royale løb rundt omkring i Danmark. (Foto: Ritzau Scanpix)

Satser på foråret 2021

Selv om der er en risiko for, at samfundet endnu ikke er blevet corona-frit næste forår, planlægger Royal Run-arrangørerne nu i stedet frem imod at kunne samle danskerne til Royal Run i maj måned 2021. 

- Royal Run er en folkefest og en motionsbegivenhed, der motiverer mange danskere til at komme ud at røre sig og deltage i fællesskabet. Vi tror og håber, at vi til maj næste år er kommet ud på den anden side og atter kan samles i det store idrætsfællesskab, og vi sætter derfor denne dato, begrunder Morten Mølholm.

Royal Run 2021 bliver afholdt i de samme byer, som var planlagt til 2020-udgaven, og de godt 70.000, der lige nu er tilmeldt Royal Run 2020, vil automatisk blive overført til 2021. Skulle man være forhindret i at deltage i 2021, kan man til få pengene refunderet indtil d. 8. september.

Tilmeldingen til Royal Run 2021 åbner på et senere tidspunkt.