Løber kæmper sig i finalen med brækket ben
Manteo Mitchell brækkede benet i sit 400 meter-løb, da USA's stafethold kvalificerede sig til OL-finalen.

Den amerikanske løber Manteo Mitchell er enten udstyret med en særligt høj smertetærskel eller en helt usædvanlig jernvilje.

Den 25-årige løber brækkede nemlig benet, mens hans var i gang med at løbe første tur på USA's 4 X 400 stafet, men formåede alligevel at fuldføre og dermed lægge grunden til amerikanernes sikre kvalifikation til finalen.

- Da jeg nåede 100 meter-mærket føltes det bare underligt, fortæller Mitchell ifølge Reuters.

- I det øjeblik jeg tog det første skridt efter 200 meter-mærket, mærkede jeg det brække. Jeg hørte det. Jeg udstødte endda et lille krigshyl, men tilskuerne larmede så meget, at de overdøvede det.

- Jeg ville ikke svigte mine tre kammerater, så jeg løb bare videre. Det gjorde så frygteligt ondt, siger Manteo Mitchell.

Sammen med holdkammeraterne var Mitchell dermed med til at løbe amerikanerne i finalen, og endda i den hurtigste 4 X 400 meter-tid, der nogensinde er blevet løbet i en indledende runde ved et OL.

Manteo Mitchell, der gennemførte sine 400 meter i 46,1 sekunder, forklarer, at han tidligere på uge gled på en trappe i den olympiske by, men at han siden har gennemført flere træninger.

Efter løbet torsdag formiddag viste en skanning imidlertid, at venstre lægben er brækket.

Amerikanerne skal nu finde en erstatning inden finalen fredag aften.

/ritzau/