Lockoutet: Utænkeligt at skrotte overenskomst

Lockoutede Joan Falck Jensen venter i spænding. Klokken 14.30 afgør Arbejdsretten, om CSC-overenskomst må smides ud med badevandet.
Konflikten mellem de ansatte og ledelsen på CSC har stået på i fire en halv måned. I dag føjes et nyt kapitel til føljetonen.
Konflikten mellem de ansatte og ledelsen på CSC har stået på i fire en halv måned. I dag føjes et nyt kapitel til føljetonen. Foto: Jens Dresling / POLFOTO

"Jeg er meget spændt på, hvad der kommer til at ske."

Joan Falck Jensen er lockoutet CSC-medarbejder på femte måned.

Hun håber, at Arbejdsretten i dag afgør, at CSC ikke kan frigøre sig fra den Prosa-overenskomst, hun og hundredevis af andre ansatte har med it-virksomheden.

"Jeg håber, at Prosa får medhold i Arbejdsretten, men jeg er holdt op med at tro på noget, for gennem de fire en halv måned, har jeg været i konflikt, har jeg set så meget. Hver gang, jeg har troet på noget, er det blevet anderledes," siger Joan Falck Jensen.

Hun har svært ved at se sig selv overgå til en langt dårligere HK-overenskomst, sådan som CSC vil gøre, hvis selskabet får medhold.

"Det kan være, at jeg ikke har noget valg. Men lad os nu se, om de overhovedet får lov til at frigøre sig," siger den lockoutede CSC-medarbejder.

Der er to Prosa-overenskomster er i spil. Det er kun ansatte på den ene overenskomst, der har lov til at strejke. Derfor kan det meget vel tænkes, at CSC kun får lov at frigøre sig fra den ene.

"Fredspligten er jo kun fjernet på den ene overenskomst. Derfor er det utænkeligt, at de kan få lov at frigøre sig fra den anden, hvor de ansatte jo er låst på hænder og fødder," siger Joan Falck Jensen.

450 CSC-medarbejdere er omfattet af konflikten. Medarbejderne mødes i morgen på et stormøde for at drøfte, hvordan de skal reagere på dommen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.