LO: Hjælpende hånd til unge håndværkere
Mange unge faglærte har svært ved at få job. De vil nu få tilbud om uddannelse. Foto: Colourbox
Fagbevægelsen glæder sig over, at et politisk flertal vil hjælpe unge ledige, ikke mindst inden for håndværksfagene.

LO glæder sig over, at et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om at bruge 100 millioner kroner til at bekæmpe ungdomsarbejdsløshed.

"Den nye ungepakke byder på flere positive tiltag. Især glæder jeg mig over udsigten til bedre muligheder for, at flere unge kan få tilbud om opkvalificeringsjob, jobrotation, og initiativet med målrettet uddannelse til unge faglærte, som er arbejdsløse," siger LO's næstformand Lizette Risgaard.

Planen indeholder 12 initiativer, der skal bringe ledigheden blandt unge ned.

Mens 5,9 af danskerne står uden arbejde gælder det 8,7 procent af de unge under 30 år svarende til ca. 40.000 unge.

LO's næstformand er også glad for, at regeringens forslag om at udvide virksomhedspraktikken i op til 13 uger er taget af bordet, og at der ikke bliver skruet yderligere op for 'samtalecirkusset', som regeringen ellers havde lagt op til.

"Ungepakken er et lille skridt i den rigtige retning, men hvis vi skal komme ungdomsarbejdsløsheden til livs, er det nødvendigt med et højere ambitionsniveau," lyder det fra Lizette Risgaard.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) hæfter sig ved, at de 12 initiativer hjælper alle grupper af ledige både ufaglærte, faglærte og akademikere.

"Blandt andet kan vi opkvalificere langtidsledige unge inden for håndværksfagene. Vi ved at det er én af de grupper, der har det rigtig svært lige nu," siger hun til Newspaq.