LO-formand om dagens OK-aftale: Jeg er utroligt glad
LO-formand Lizette Risgaard. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
LO-formand Lizette Risgaard glæder sig over dagens overenskomstaftale for kommunalt ansatte.

Fredagens forlig på det kommunale område lægger sig op ad onsdagens gennembrudsforlig for regionerne.

Det konkluderer LO-formand Lizette Risgaard, der mener, at dagens overenskomstaftale for 500.000 kommunalt ansatte er en solid aftale.

- Forhandlerne har jo selv talt om, at kom der først et gennembrud på ét område, ville det formentlig hjælpe de andre områder på vej. Derfor er jeg også utrolig glad for at se, at man har kunnet bruge gennembrudsforliget i regionerne til at indgå en stærk aftale for alle vores kommunalt ansatte, siger Lizette Risgaard i en pressemeddelelse.

LO-formanden håber nu, at dagens første aftale kan bane vej for en aftale på statens område.

De kommunale parter, er ligesom på det regionale område, blevet enige om en lønramme på 8,1 procent. Derudover er der afsat puljer til ligeløn og til at løfte lavtlønsgrupper.

Lønmodtagergrupper har fået forsikringer om den betalte frokostpause, mens der ifølge Folkeskolen.dk er blevet givet tilsagn om, at der skal etableres et forhandlingsforløb, som skal munde ud i en arbejdstidsaftale for lærerne i 2021.

Samtidig er privatlønsværnet blevet afskaffet, så aftalen sikrer en lønudvikling for de offentlige ansatte, som følger med kollegerne i den private sektor.