Blogindlæg LA-ordfører: LO-arbejderen bliver ikke rigere, når man skærer hovedet af toppen

May-Britt Kattrup blev valgt til Folketinget i 2015 for Liberal Alliance og er i dag partiets erhvervs-, sundheds- og ældreordfører. May-Britt Kattrup er uddannet civiløkonom og har en erhvervskarriere bag sig som eksempelvis brandmanager i Coca-Cola.

Ingen skal betale skat af de første 7.000 kroner, de tjener om måneden.

Det er en fasttømret del af Liberal Alliances fuldt finansierede 2025-plan, og det vil sikre kassedamen 20.000 kroner ekstra om året.

Jeg kom til at tænke på vores gamle forslag forleden, da jeg så Socialdemokratiets 17 forslag til at ”skabe et mere retfærdigt samfund, hvor de bredeste skuldre bærer de tungeste byrder.”

Det går blandt andet ud på at beskatte aktier og kapital hårdere for de mest velstående danskere og derudover seksdoble afgiften for overdragelse af familievirksomheder.

Det er vi imod, og det er som sådan en hel legitim politisk uenighed mellem to partier.

Der er dog noget, som undrer mig. Socialdemokratiet fokuserer entydigt på at stække de mest velstående i samfundet, men har nærmest ingen initiativer til at løfte bunden.

Hvorfor er det f.eks. ikke Socialdemokratiet, der foreslår, at ingen skal betale skat af de første 7.000 kroner om måneden?

Vi får et marginalt mere lige samfund ved at brandbeskatte de mest velstående, men vi får også et fattigere samfund. For Danmark bliver altså ikke rigere af at skære hovedet af toppen uden at løfte bunden.

Med Socialdemokratiets forskellige forslag får man til gengæld nogle helt absurde skatteprocenter. Den højeste beskatning på kapitalindkomst for de 11.000 danskere mest sparsommelige danskere når helt op på 121 procent ifølge beregninger fra CEPOS. Man bliver altså decideret fattigere af at spare op i frie midler.

En beskatning på mere end 100 procent? Jeg har stadig til gode at høre nogen forklare det rimelige i at betale mere end 100 procent i skat. Opsparing er en god ting, men det er jo decideret dumt, hvis man får et minusafkast. Hvem kan være tjent med det?

Men tilbage til bundskatten. Det er for mig ubegribeligt, at Socialdemokratiet ikke har nogle ambitioner om, at helt almindelige lønmodtagere skal få lov at beholde langt flere af deres egne penge.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.