Ljungberg på vej til West Ham
Den svenske landsholdsspiller Fredrik Ljungberg er på vej væk fra Arsenal. West Ham ligner næste destination, efter at den nedrykningstruede Londonklub har budt 75 millioner kroner. Også en anden svensker, Christian Wilhemsson, er på vej væk fra sin klub,

Arsenal er klar til at sælge den populære svensker Fredrik Ljungberg for at skrabe penge sammen til at købe en yngre og mindre skadesplaget erstatning.

Manager Arsene Wenger har erkendt, at det er nu, den 29-årige midtbanespiller skal skippes afsted, hvis han skal give penge i klubkassen, og Ljungbergs løn er desuden en af de allertungeste poster i klubben.

Det skorter ikke på interesse for Ljungberg, der har været et stort profil i Londonklubben, siden han ankom fra Halmstad i 1998.

Milan, Juventus, Valencia og Tottenham har vist interesse for den svenske landsholdsspiller, men det er London-rivalerne fra West Ham, som er bedste bud på en fremtidig arbejdsgiver.

Klubben, der ligger trediesidst i Premier League, er godt nok i overhængende fare for at rykke en række ned, men er til gengæld som den eneste beundrer klar til at honorere Ljungbergs lønkrav, skriver engelske medier. West Ham har fået en massiv pengeindsprøjtning, efter at et islandsk konsortium ledet af Eggert Magnusson har overtaget klubben.

Ljungberg står fast på beholde sin ugeløn på 778.000 danske kroner, men han vil samtidig gerne have en smutvej ud af klubben, hvis den ikke redder frisag fra nedrykningen.

West Ham har budt 75 millioner kroner for Ljungberg, og det er penge, som Arsene Wenger sagtens kan bruge i Arsenal. Enten til at hente sin landsmand, den 23-årige Franck Ribéry, fra Marseille eller den 20-årige hollænder Ryan Babel fra Ajax Amsterdam.

Allerede i sommer forsøgte Wenger sig med et bud på Ribéry, som gjorde en fornem figur ved VM i Tyskland, men Wenger havde ikke de små 170 millioner kroner, som Marseille skulle forlange.

Fredrik Ljungberg er ikke den eneste svensker, der ser ud til at skifte græsgange i januars transfervindue. Christian Wilhemsson, der også er kendt som ’Chippen’, er i Rom for at skrive under på en lejekontrakt med Roma. Det bekræfter klubbens træner, Luciano Spalletti, over for Channel4.com.

»Han er ved at gennemgå medicinske test, og der er mulighed for, at vi skriver kontrakt med ham. Sportsdirektør Daniele Pradé er ved at forhandle de sidste detaljer på plads,« siger han.

Den 27-årige højrekantspiller, der er lidt at en yndling på det svenske landshold, har blot spillet 13 kampe for sin franske klub, Nantes, efter han skiftede fra Anderlecht i sommer. Klubbens franske træner bryder sig efter sigende ikke om Wilhemssons begejstring for at suse op og ned af fløjen.