Livsfarlige edderkopper invaderer byer

Verden
Sydney-tragtspinderen er løs på grund af perfekte betingelser lige nu. (Foto: Australien Geographic)

I Australien er den dødelige edderkop Sydney Funnel Web eksploderet i antal.

Som om australierne ikke har lidt nok allerede. Først de frygtelige skovbrande, som udover at have raseret mere end 3.000 hjem også har krævet 28 menneskeliv. Så kom et massivt regnvejr og gav oversvømmelser til det knastørre land (men slukkede mange skovbrande heldigvis), og til sidst har landet både oplevet støvstorme og haglbyger.

Nu kommer endnu en advarsel til det hårdt prøvede folkefærd: Dødelige edderkopper.

– På grund af de perfekte betingelser med masser af regn efterfulgt af masser af varme, skal man tage sig i agt for de såkaldte Sydney Funnel Web Spidere (Tragtspindere, red.), som nærmest har invaderet flere af vores byer, fortæller park ranger Daniel Rumsey fra New South Wales. Han siger på facebook, at antallet af de giftige edderkopper har aldrig været større, og beder folk om at være ekstra opmærksomme. Ydermere er mange af dens naturlige opholdssteder brændt, så edderkopperne søger ind til byerne.

Det er en af verdens og uden tvivl det australske kontinents farligste edderkop, hvis bid kan være dødeligt, hvis man ikke med det samme kommer til lægen. Og man er ikke i tvivl, hvis man bliver bidt. Det er utroligt smertefuldt, da de store hugtænder penetrerer huden og med det samme skaber en større blødning. Giften kan slå et voksent menneske ihjel på under et kvarter. Heldigvis er ingen mennesker siden 1981 døde af et bid, fordi man i det år endelig opfandt en stærk modgift. Men får man ikke den, så....

Farligste edderkopper i verden

(Kilde: Danske-dyreinternater.dk)

5: Den Sorte Enke

4: Rødrygget edderkop

3: Seksøjet sandedderkop (sjælden, men ingen modgift fundet endnu)

2: Sydney Tragtspinderen

Nummer 1: Verdens farligste ifølge Guinness Book of Records er Den Brasilianske Vandreedderkop. Den har fået sit navn, fordi den lever primært i Brasilien (den findes også i Argentina og Uruguay), og fordi den vandrer rundt på skovbunden i junglen om natten, hvor andre edderkopper almindeligvis holder sig i deres reder eller vedligeholder deres edderkoppespind. Flest mennesker i verden dør af bid fra den, selv om giften ikke er så stærk som andre edderkoppers på listen her.


 

 

Nyheder

Ryanair-boss:

Muslimske mænd er

den største risiko