Livreddere nødvendige ved alle strande
Der skal være livreddere ved alle danske strande med 10 til 15 kilometers afstand, mener Rådet for Større Badesikkerhed, efter en uge med hele ti drukneulykker.

To tyske turister druknede søndag i de høje Vesterhavsbølger ved Søndervig. Og dermed når antallet af druknede den seneste uge op på 10. Det tal er så alarmerende, at politikerne bør sørge for at udstede livreddere ved alle farlige strande i Danmark, mener Rådet for Større Badesikkerhed. Det skriver Fyens Stiftstidende.

- I andre lande er der livreddere på strandene, men herhjemme har politikerne valgt at sige, at det har vi ikke råd til. Men nu går det ikke længere, siger formanden for Rådet for Større Badesikkerhed, Michael B. Aller, til Fyens Stiftstidende.

Han foreslår, at der oprettes en landsdækkende organisation for livreddere, der skal sørge for, at der er livredderstationer med 10 til 15 kilometers afstand. 

Brochurer forsvinder

Ved søndagens drukneulykke ved Søndervig en gruppe livreddere tilfældigvis på øvelse i området, og de forsøgte at redde en 18-årig mand og en 41-årig kvinde fra bølgerne. Derudover deltog en redningsbåd fra Hvide Sande og redningshelikopter fra flyvevåbnet, men det lykkedes ikke at finde den 18-årige mand.

Og det er ikke nok at advare turister om risikoen for drukneulykker, mener Rådet for Større Badesikkerhed.

- De brochurer, man sender ud i sommerhusene til turisterne, forsvinder jo i bunken med alle de andre brochurer om kroophold og turistattraktioner, siger Michael B. Aller til Fyens Stiftstidende.