Madlavning er for nogle en ting, som blot skal overstås for, at man kan få noget at spise. For andre har madlavning en helt anden dimension. Nogle har en helt særlig interesse for at lave god mad, hvorfor madlavning sagtens kan betragtes som en hobby eller interesse. For dem, kan der være en fremtid i madlavning, da en fremtid som kok kan ligge og vente.
En fremtid som kok er for dig, der har en grundlæggende interesse for madlavning og som går op i gastronomisk mad. Alle kan blive kok, så derfor skal det være interessen indenfor faget, som skal være den drivende kraft. Har du denne interesse kan du i denne artikel blive klogere på, hvordan hverdagen kan komme til at se ud som kok, samt hvordan du når dertil.
For dig, der har en særlig interesse for gastronomi og mad
Det skal altid være interessen, som driver, når man tager valg om sin fremtid, og det er naturligvis ikke anderledes, når man snakker om uddannelsen som kok. Hvor denne interesse kommer fra, er ligegyldig, men man skal have nysgerrighed og lyst til at blive klogere. Det kan være, at du altid har været med i køkkenet i dit barndomshjem, eller måske du først har fundet interessen for madlavning senere i dit liv.
Det vigtigste er, at interesse er til stede for. Madlavning og gastronomi er nemlig to meget forskellige ting. Madlavning kan både betragtes som madden, som bliver lavet i hjemmet og på restauranter, men når vi snakker gastronomi, skal madden have en vis kvalitet. Uanset om du er til den gastronomiske del af madlavningen, eller blot nyder at lave spændende retter, kan en kokkeuddannelse være dit næste skridt på vejen imod en fremtid som kok.
Ungdomsuddannelse og elevforløb
Vejen til at blive kok kan være mange. Der er som sådan ingen hindringer så længe du kan bevise, at du kan lave mad. Det kan dog hjælpe dig rigtig godt på vej at tage en uddannelse indenfor den gastronomiske verden for at forbedre dine muligheder. En ungdomsuddannelse som kok vil være det første, som du bør overveje. En Kokkeuddannelse vil give dig et stærkt fundament for madlavning og den gastronomiske verden, som du ikke vil være foruden. Du vil lære om forskellige teknikker, behandling af forskellige fødevarer samt tilberedning af alverdens forskellige råvarer.
Herefter vil du skulle i kokkelære ved en restaurant. Hvilken restaurant, som du havner på, kan være meget forskellig alt efter hvilken type mad, som du gerne vil specialisere dig indenfor.
Hverdagen som kok
Efter du har færdiggjort din uddannelse, og har være kokkelærling kan du omsider kalde dig kok. Du skal nu ud i en hverdag som kok, og en sådan hverdag er rigtig spændende. Du vil her få lov at benytte din faglige kunnen til at tilberede mange forskellige retter og arbejde i et professionelt køkken. Du vil kunne eksperimentere med forskellige råvarer, som de færreste får lov at arbejde med for at sætte nogle helt nye retter sammen.
Hverdagen vil også være meget travl og til tider hektisk. Man skal være forberedt på, at tempoet i et professionelt køkken ofte er højt, da gæsterne ikke skal vente på deres mad. Du skal derfor være forberedt på, at dette kan være en realitet i hverdagen, men at der også er mange spændende oplevelser, som ligger og venter i en hverdag som kok.
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.