Liverpool skal trodse historien
Brendan Rodgers har stadig top-fire som mål for sæsonen. Foto: Tim Ireland/AP
Champions League er fortsat målet for Liverpool, som på 10.-pladsen blot har scoret 22 point i 17 kampe.

Kriseramte Liverpool skal trodse historien, hvis klubbens fortsatte ambition om at slutte på en Champions League-plads skal realiseres.

Liverpool har 22 point for 17 kampe, og aldrig tidligere i Premier Leagues historie er et hold sluttet højere end nummer seks med så få point efter 17 kampe.

- Ja, absolut, svarer Liverpool-manager Brendan Rodgers på spørgsmålet om, hvorvidt top-fire stadigvæk er målet for vicemestrene.

- Det bliver en stor udfordring. Selvfølgelig skal vi indhente en del point i tiden, som kommer, men vi har tidligere som gruppe vist, at vi kan sætte en god sejrsstime sammen, siger Rodgers.

I søndags spillede Liverpool 2-2 hjemme mod Arsenal takket være en scoring dybt inde i overtiden. Det efterlader Liverpool på 10.-pladsen inden det tætte jule- og nytårsprogram.

Kun én gang tidligere i Premier League-historien har Liverpool været placeret så skidt på samme tidspunkt. Det var i sæsonen 1992/93. Dengang endte det med en sjetteplads.

- I anden halvdel af sidste sæson vandt vi 11 kampe i træk, og får vi en lignende stime, kan det føre til, at vi klatrer opad, siger Rodgers.

- Det vigtigste er selvtilliden og færdighederne på holdet. I januar får vi Daniel Sturridge tilbage, og så er vi tilbage til at være det hold, vi har været de seneste år, siger Rodgers med henvisning til angriberen Sturridge, der har været skadet det meste af sæsonen.

2. juledag besøger Liverpool oprykkerne fra Burnley

/ritzau/