Limfjordskommuner er klar til Egons vandmasser
DMI varsler forhøjet vandstand i Limfjorden søndag. De kommunale beredskaber er klar.

Godt nok er det lørdag, at stormen Egon leverer de kraftige vindpust, men i kommunerne omkring den vestlige del af Limfjorden er det søndagen, som man med en vis ængstelse ser frem imod.

Her har DMI udsendt varsling om forhøjet vandstand på op til to meter, og det vil betyde, at vandet flere steder vil stå højere end kajkanten med oversvømmelser til følge.

Langs fjorden er de kommunale beredskaber dog klar til at tage imod vandmasserne, hvis de skule vove sig op, hvor de ikke hører hjemme.

- Vi har lagt sandsække ud ved de virksomheder og butikker, som blev oversvømmet sidste gang. Lige nu er vandet 20 centimeter fra kanten, fortæller Birgitte Bushøj, beredskabschef i Struer, til Ritzau.

Også i Skive, som ligger længere mod øst i fjorden, er man parat til at tage mod vandet.

- Lige nu pumper vi lidt nede ved havnen, men ellers er der ingen problemer. Men det kan jo være, at det kommer til at se anderledes ud i morgen, fortæller teamleder Henrik Hjort fra Park og Vej i Skive Kommune.

Mod vest - i Lemvig og Thyborøn - bliver der lørdag aften udleveret sandsække til beboere på havnen i Thyborøn.

- Folk har jo en vis erfaring fra tidligere med, hvem der plejer at få vand, så de får udleveret sandsække, som de kan lægge for døre og kældervinduer, fortæller vagthavende indsatsleder Michael Christensen til Ritzau.

Han fortæller desuden, at man nøje følger vandstandsprognoserne for at være på forkant med situationen.

- De kan jo ændre sig hele tiden, men vi tager vores forholdsregler derefter, og vi har både pumpekapacitet og sandsække klar, hvis vandet skulle begynde at løbe ind i Lemvig by, fortæller indsatslederen.

Ifølge varslingen fra DMI lørdag aften, så vil vandstanden i den vestlige del af Limfjorden toppe fra søndag morgen til søndag eftermiddag.

/ritzau/