Lille prinsesse udkonkurrerer sin far på ski
Det svenske kronprinsessepar elsker skisport, men prins Daniel må se sig slået af sin datter, prinsesse Estelle, når det kommer til talent inden for skiløb. Foto: Matthias Schrader/AP
Svenske prins Daniel elsker at stå på ski, men ifølge prinsen er hans datter, prinsesse Estelle, en del dygtigere til det, end han selv er.

Sverige er kendt for nogle af de hvideste pister i Norden, og det svenske kronprinsessepar er meget glade for skisport.

Men prins Daniel fortæller nu til ugebladet Svensk Damtidning, at han ikke er det familiemedlem, som besidder det største skitalent. Han lader dog andre om at bedømme hans evner.

- I må selv se, hvordan jeg klarer det, når jeg forsøger om lidt, siger prins Daniel til ugebladet ved arrangementet "Alle på sne" i Gärdet i Stockholm, hvor fjerdeklasseselever fra hele Sverige mødes og står på ski.

Dog vil prinsen gerne svare på ugebladets spørgsmål om, hvem i familien der er bedst med ski under fødderne.

- Min hustru, Estelle og til sidst jeg selv, lyder det fra prins Daniel.

Prinsesse Estelle har netop fejret sin fireårs fødselsdag og har allerede spurtet ned af pisterne ved flere lejligheder.

Og selv om både kronprinsesse Victoria og prins Daniel har haft mange flere år til at lære at navigere i sne, så er den lille prinsesse åbenbart hurtigt blevet en habil skiløber.

- Estelle er bedre end mig til at stå på ski. Meget, meget bedre, siger prins Daniel til Svensk Damtidning.

/ritzau/FOKUS