Lige så farligt at være ensom som at ryge
Et socialt fænomen som ensomhed kan også være ekstremt skadeligt for helbredet, viser ny forskning. Foto: AP/Andy Wong / POLFOTO
En førende amerikansk forsker i psykologi peger på, at der er en langt højere frekvens af sygdomme og depression blandt ensomme mennesker.

Det er ikke nok at holde sig fra tobakken, hvis man vil leve længere - socialt samvær og nærvær er faktisk ligeså vigtigt.

Ensomhed er nemlig ligeså dødeligt som rygning, skriver Information.

Det er den anerkendte forsker i psykologi fra University of Chicago John T. Cacioppos mangeårige studier, der beviser vigtigheden af venner og familie.

Hyppigheden af hjertekar-sygdomme, Alzheimers og depression er langt højere hos ensomme mennesker, end hos folk, der ikke føler sig ensomme.

Og det er netop vigtigt at skelne mellem at være ensom og føle sig ensom, siger professoren.

"At opfatte sig som isoleret er værre end objektiv isolation. De, der har følelsen af at være ensomme, er ikke nødvendigvis mere alene end de andre," siger forskeren til Information og fortsætter.

"Ensomhed er lige så dødeligt som rygning. Derfor bliver vi nødt til at tage det alvorligt."

Forskeren besøger i disse dage København, hvor han har præsenteret sin nye opdagelse. Hans undersøgelser er foretaget blandt amerikanske unge.

Kilde: Information