Ny overenskomst for ALLE kommunalt ansatte
De kommunale topforhandlere, Michael Ziegler og Anders Bondo. Foto: Nils Meilvang/Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Fredag har topforhandlerne på det kommunale område indgået et forlig.

Der er nu indgået forlig om en ny overenskomst for en halv million ansatte i landets kommuner.

Forliget faldt på plads i Forligsinstitutionen fredag efter langvarige drøftelser mellem kommunernes topforhandler, Michael Ziegler, og lønmodtagernes topforhandler, Anders Bondo Christensen.

Parterne kom ud af Forligsinstitutionen fredag middag.

- Jeg er rigtigt glad for at sige, at vi har en overenskomst for alle. Det er en kolossal lettelse, siger Anders Bondo Christensen og tilføjer:

- Jeg synes virkelig, at vi står med et resultat, som vi kan være bekendt.

Også kommunernes topforhandler, Michael Ziegler, var tilfreds med dagens resultat.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at det har været et vanskeligt forløb. Nogle har oplevet årstiderne skiftet, mens vi har været herinde, siger Michael Ziegler.

Forliget indeholder løsninger på de helt store knaster, der har gjort forhandlingerne meget svære undervejs. Det er lønrammen, sikring af betalt spisepause og ikke mindst lærernes arbejdstid, lyder det fra parterne.

Ifølge hovedorganisationen Akademikerne og de kommunale arbejdsgiveres organisation, KL, indeholder aftalen altså en overenskomstmæssig sikring af medarbejdernes ret til betalt spisepause.

- Der er fundet en god løsning for LO-grupperne og en god løsning for FTF-grupperne og en lidt anderledes løsning for Akademikerne, siger Michael Ziegler om spisepausen.

Detaljerne om den nye arbejdstidsaftale holder parterne for sig selv, indtil lærernes formand, topforhandler Anders Bondo Christensen, har haft lejlighed til at fremlægge aftalen for sit bagland i Danmarks Lærerforening.

Forliget bygger på en overordnet økonomisk ramme på 8,1 procent over tre år.

via Listen To News