Lig fra Odense Kanal identificeret
Den druknede person, der i sidste uge blev fundet i Odense Kanal, var en 35-årig mand fra Slagelse.

Han er 35 år, fra Slagelse, og har flere gange i løbet af 2006 været i Odense, hvor han har opholdt sig i byens hjemløsemiljø. Fyns Politi i Odense har nu fastslået identiteten på den druknede mand, der 10. januar blev fundet i Odense Kanal.

»Allerede i sidste uge fik vi en henvendelse fra nogle opsøgende gademedarbejdere i Odense, der ud fra signalementet mente, det var den 35-årige mand,« forklarer vicekriminalkommissær Per Petersen.

Men den pågældende var kendt af politiet, og den foreløbige, mekaniske undersøgelse af den druknedes fingeraftryk viste, at han ikke stod i politiets arkiv.

Politiet lagde derfor sporer væk, indtil en medarbejder fra Slagelse Kommune tirsdag henvendte sig. Hun savnede er klient, der ikke havde hævet penge på sin konto siden 5. december og havde heller ikke været i sin lejlighed. Klienten viste sig at være samme 35-årige mand, som gademedarbejderene savnede. Og altså identisk med liget fra kanalen, har både fingeraftryk og foto fastslået.

En manuel søgning i politiets fingeraftryksamling har senere vist, at manden er kendt af politiet. Blandt andet for tre mindre forhold i Odense i løbet af 2006.

Politiet ville i løbet af dagen i går kontakte den 35-åriges familie. Og vil nu ikke foretage yderligere efterforskning i sagen.

»Vi stiller os tilfreds med retsmedicinernes melding om, at der ikke var tegn på vold, men at det var et hændeligt uheld,« siger Per Petersen.