Lidl glad for Odense
OPSVING · Lidl-direktør har bemærket, der er ved at ske ting og sager i Odense

Selvom hovedsædet ligger i Kolding, og kæden ekspanderer aggressivt i hele landet, har Finn Tang Sørensen lagt mærke til, byudviklingen går hurtig i Odense for tiden.

»Selvom folk til alle tider vil have behov for at købe billige dagligvarer, så er det bestemt godt for os, at der er en positiv stemning i Odense. Så er vi sikre på, befolkningsgrundlaget i det mindste ikke falder,« siger han.

Vil rive hal ned

Da Lidl åbnede på den tidligere Fehr-grund ved Middelfartvej, var der installeret otte kasselinjer i den nærmest præfabrikerede bygning, men i dag er det antal halveret til fire.

»Men det skal man ikke lægge så meget i. Vi åbner altid med otte kasser, så folk ikke bliver skuffet, hvorefter vi tilpasser os behovet,« siger Finn Tang Sørensen.

På nuværende tidspunkt er hallen på Cikorievej tom, efter at Fyns Kræmmermarked frem til 2001 og siden Kansas Wenaas har brugt den.

Lidl vil rive bygningen ned og opføre en af sine egne, hvis også byrådet siger god for tillægget til lokalplanen.

Kunder fra nær og fjern

Det private Retail Institute Scandinavia har allerede på bestilling lavet en detailhandelsanalyse i området.

Den viser, butikken vil hente hovedparten af sin omsætning inden for en radius på to kilometer, men at Lidl-forretningen også vil have en tiltrækningskraft ud over de to kilometer.

Desuden viser undersøgelsen en såkaldt positiv handelsbalance, da forbrugspotentialet inden for en kilometer er større end omsætningen.