Libyens østlige parlament stemmer imod enhedsregering

En foreslået enhedsregering, som skulle sikre stabilitet i Libyen, er forkastet ved parlamentsafstemning.

Libyens internationalt anerkendte østlige parlament har stemt imod en ny FN-støttet enhedsregering, som har central betydning for at få løst landets politiske krise og væbnede konflikt.

89 af 104 tilstedeværende parlamentsmedlemmer i den østlige by Tobruk stemte ved en afstemning mandag imod enhedsregeringen, som blev foreslået af Libyens præsidentråd i sidste uge.

Et præsidentråd med base i Tunis, der er dannet i henhold til planen, har udnævnt i alt 32 ministre til den nye regering.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Libyen har haft to regeringer siden august 2014, da en militæralliance erobrede hovedstaden og etablerede sit eget parlament i Tripoli. Det tvang den internationalt anerkendte regering til at søge tilflugt i Tobruk.

De to stridende regeringer i Libyen sagde i december, at de var nået til enighed om en politisk løsning på konflikten i det urohærgede land, som har været i kaos, siden Gaddafis fald i 2011.

En del af den FN-mæglede aftale blev underskrevet i december i Marokko af lovgivere fra de to libyske parlamenter og andre politiske aktører.

Præsidentrådet skal fungere i en overgangsperiode på to år, indtil der kan vælges en ny lovgivende forsamling.

Iagttagere fremhæver, at en ny enhedsregering i Tripoli har stor betydning for kampen mod Islamisk Stat.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.