Libanesisk hær angriber flygtningelejr
Tankvogne fra den libanesiske hær har affyret raketter mod en palæstinensisk flygtningelejr. Angrebet kommer dagen efter mindst 47 blev dræbt i lignende kampe.

Kampene mellem den libanesiske hær og den militante palæstinensiske gruppe Fatah al-Islam fortsatte mandag morgen, dagen efter mindst 47 personer blev dræbt og over 100 sårede i flygtningelejren Nahr al-Bared tæt på den nordlige by Tripoli. To personer er indtil videre blevet dræbt, oplyser palæstinensiske kilder til Reuters.

Vidner fortæller, at hærens tanks affyrede raketter ind i lejren, hvor der bor omkring 40.000 palæstinensere. Som svar sendte folk fra Fatah al-Islam, der henter inspiration fra al-Qaeda, granater og maskinegeværssalver mod de militære poster, der ligger uden om lejren. Samtidig kunne man høre imamer råbe ind i højtalere i et forsøg på at få hæren til at stoppe sit angreb.

Søndagens kampe var de værste i Libanon siden den 15 år lange borgerkrig sluttede i 1990. Dengang blev militante palæstinensiske grupper involveret i krigen, og flere libanesere giver stadig palæstinenserne en stor del af skylden for krigens udvikling. Der bor cirka 400.000 palæstinensiske flygninge i Libanon, og i flere af de 12 lejre findes der bevæbnede grupper. Den libanesiske hær må dog ikke gå ind i selve lejrene.

Sent søndag blev en kvinde dræbt og 12 såret, da en bombe gik af uden for et populært indkøbscenter i det kristne Østbeirut. Tidligere på året blev fire medlemmer af Fatah al-Islam anklaget for at stå bag lignende bombeangreb omkring Beirut. Det er dog endnu usikkert, om bomben har nogen forbindelse til søndagens kampe.

via Listen To News