Lesbiske er lige så gode mødre som alle andre

I går kom det frem, at antallet af lesbiske par med et eller flere børn ifølge Danmarks Statistik er femdoblet i løbet af de seneste 10 år. Det er en glædelig nyhed. Og antallet vil helt sikkert stige endnu mere i de kommende år, da det ikke er meget mere end et halvt år siden, at enlige og lesbiske fik mulighed for at få offentligt tilskud til kunstig befrugtning på lige fod med andre kvinder.
Det er en glædelig nyhed, fordi homoseksuelle er lige så gode forældre som alle andre – og når der har været så få af dem, er det i høj grad, fordi vi som samfund har gjort det meget besværligt for dem. Nu går det forhåbentlig den rigtige vej.
Børn har brug for kærlighed, tryghed og stabil voksenkontakt. Men om den kontakt kommer fra en far og en mor, fra to mødre, to fædre eller en enlig forælder er fuldstændig ligegyldigt. Der er blevet forsket meget i homoseksuelle familier, og der er intet som helst, der tyder på, at børnene har dårligere vilkår end andre børn. Derfor er der ingen rationelle grunde til at forskelsbehandle homoseksuelle og nægte dem at stifte familie. Modstanderne bruger da også altid meget vage argumenter om det naturlige i at have både en far og en mor. Tja, tuberkulose er også ganske naturligt, men det gør det jo ikke mere fint og rigtigt.
Lad os få endnu flere homoseksuelle familier.