Leopard angriber seks mennesker på skole i Indien
En leopard nåede at såre seks mennesker på en skole i Bangalore i Indien søndag, før den blev fanget. Foto: AP/AP
Seks personer er blevet såret, efter at en leopard trængte ind på en skole i Bangalore i Indien.

En leopard nåede at såre seks mennesker på en skole i Bangalore i Indien, før den blev fanget. Det skriver BBC.

Leoparden trængte ind på Vibgyor International School. Her angreb den blandt andet en forsker og en skovmedarbejder, da de søndag prøvede at fange leoparden.

I alt tog jagten på den store kat næsten ti timer, før den blev bedøvet og senere sat fri i en nationalpark.

De seks sårede mennesker er siden angrebet blevet behandlet for mindre skader. Blandt de sårede var også en kameramand fra en tv-station.

- Det var en lang kamp at fange leoparden. Selv om den fik beroligende medicin, kunne den først fanges omkring klokken 20.15 lokal tid, hvor medicinen virkede med fuld effekt, siger politimanden S. Boralingaiah til reportere.

Ekspert i vilde dyr Ravi Ralph fortæller til BBC Hindi, at leoparden muligvis har forvildet sig ind på skolen fra en skov ikke langt fra skolen.

Ifølge en ny optælling er der mellem 12.000 og 14.000 leoparder i Indien. Det er velkendt, at leoparder og andre store kattedyr strejfer om i befolkede områder.

Miljøforkæmpere har advaret om, at sådanne konfrontationer kan stige i takt med, at mennesker ændrer på dyrs levesteder.

Sidste år kom en leopard også lidt for tæt på befolkningen, da den sad fast med sit hoved i en metalgryde i en landsby i den nordlige stat Rajasthan.

/ritzau/