LEO Pharma LEO Pharma A/S foretager sin første investering i mikrobiom-teknologi og indgår partnerskab med Naked Biome Inc.
LEO Pharma A/S og det terapeutiske mikrobiom-selskab Naked Biome Inc meddeler i dag, at LEO Pharma vil investere USD 500,000 in Naked Biome.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Investeringen, som er LEO Pharmas første inden for mikrobiom-området, understreger LEO Pharmas dedikation til, i samarbejde med strategiske partnere, at fremme forskning og udvikling af lægemidler, som forbedrer menneskers liv.

"Hos LEO Pharma arbejder vi hele tiden for at fremme videnskaben inden for dermatologi for dermed at kunne tilbyde bedre behandling til mennesker med hudsygdomme. Mikrobiom-teknologien viser et spændende potentiale inden for dermatologi, og gennem vores investering i Naked Biome får vi adgang til virksomhedens ekspertise inden for området. Vores håb er, at det kan føre til nye behandlinger af hudsygdomme," sigerKim Kjoeller,

Executive Vice President, Global R&D, LEO Pharma A/S.

Naked Biome Inc benytter sig af banebrydende forskning fra 'The Human Microbiome Project', et initiativ fra USA's National Institute of Health, som beskriver det humane mikrobiom og den rolle, det spiller i forbindelse med sundhed og sygdomme hos mennesker. Formålet er at identificere, hvordan bakterier kan anvendes til behandling af sygdomme, herunder hudsygdomme.

Naked Biome er beliggende i San Francisco i Californien, og blev stiftet i 2015 af Emma Taylor, certificeret hudlæge fra University of California i Los Angeles (UCLA).

"Vi er utrolig glade for at indgå samarbejde med LEO Pharma. Virksomhedens omfattende erfaring indenfor dermatologi, særligt i forhold til design af kliniske studier, udvikling og kommercialisering vil få stor betydning for os, når vi har opnået proof-of-concept fra vores kliniske studier" siger Emma Taylor, hudlæge, adm. direktør og grundlægger af Naked Biome.

Naked Biomes opdagelse bygger på den forudsætning, at sygdomsrelaterede mikrobiologiske stammer i et mikrobiom har klinisk relevante genotyper og fænotyper, og at man kan kurere sygdomme, hvis man nedbryder de sygdomsrelaterede stammer og erstatter dem med andre stammer, som kan associeres med raske individer. Et klinisk studie i mennesker er igangsat med den første topikale mikrobiom-baserede behandling af akne. Behandlingen har muligvis også potentiale inden for andre dermatologiske sygdomme.

Som en del af aftalen vil LEO Pharma indgå i Naked Biomes Advisory Board med fokus på rådgivning indenfor kliniske planer og formuleringsudvikling.

Om mikrobiomer

Et mikrobiom består af det samlede genetiske materiale i et mikrobiota (samlingen af levende mikroorganismer i en bestemt lokation, fx menneskets tarmsystem). Det omtales også som et "metagenom" af mikrobiota.

Mikrobiomet er vigtigt for menneskers helbred, og en ubalance i mikrobiomet kan bidrage til sygdomme.

Om Naked Biome

Naked Biome er et terapeutisk mikrobiom-selskab som udvikler mikrobiom-baserede behandlinger af hudsygdomme, på nuværende tidspunkt med fokus på akne. Ved at udnytte den grundlæggende viden fra 'The Human Microbiome Project', et initiativ fra USA's National Institute of Health, arbejder Naked Biome på at udvikle veltolererede og sikre alternativer til antibiotisk behandling af hudsygdomme. Et klinisk Fase 1B forsøg med Naked Biomes første potentielle behandling er igangsat.

For mere information, se www.nakedbiome.com

Om LEO Pharma

LEO Pharma hjælper mennesker til at få en sund hud. Ved at tilbyde løsninger til patienter i mere end 100 lande på verdensplan hjælper LEO Pharma mennesker til at håndtere deres hudlidelser. Grundlagt i 1908 og ejet af LEO Fondet har lægemiddelvirksomheden dedikeret årtiers forskning og udvikling til at levere produkter og løsninger til mennesker med hudlidelser. LEO Pharma har hovedkvarter i Danmark og har ca. 5.200 ansatte over hele verden.

For mere information, se www.leo-pharma.com

Abonner på vores YouTube-kanal: www.youtube.com/leopharmaglobal

Følg os på Twitter: www.twitter.com/leohealthyskin

Besøg os på LinkedIn: www.linkedin.com/company/leo-pharma
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.