Lektor ny formand for Statens Kunstråd
Kulturminister Uffe Elbæk har handlet hurtigt og sikret en ny formand til rådet, der skal finde ud af, hvem der skal modtage kunsstøtte. Foto: Aros
Lektor ved Københavns Universitet Rune Gade overtager frem til sommer posten som formand for Statens Kunstråd efter Per Arnoldis exit.

Det bliver lektor ved Københavns Universitet Rune Gade, der overtager tøjlerne efter Per Arnoldi som formand for Statens Kunstråd.

Rune Gade skal bestride posten frem til sommer som konstitueret formand. Derefter skal der findes en ny og permanent formand.

Det sker efter den verdensberømte plakatkunstner Per Arnoldi forleden forlod poster efter blot seks måneder.

"Med konstitueringen af Rune Gade som formand for Statens Kunstråd sikres kontinuiteten i arbejdet med rådets vigtige handlingsplan for de kommende år. Jeg byder Rune Gade velkommen på posten," siger kulturminister Uffe Elbæk i en pressemeddelelse, hvor han roser Rune Gade for gode samarbejdsevner.

Statens Kunstråd har ansvaret for at yde støtte til kunstneriske formål.

Rune Gade er glad for udnævnelsen og trække i arbejdstøjet.

"Jeg ser meget frem til den spændende, men også store opgave, som det er at være formand for Statens Kunstråd. Også selv om omstændighederne omkring min konstituering jo er lidt usædvanlige. Jeg vil frem til næste sommer gøre mit til at fortsætte det hidtidige arbejde med bl.a. rådets nye handlingsplan," siger han.

Per Arnoldi trådte tilbage, da han ikke kunne forene formandsposten med sit gemyt og kunstnerkarriere.